Το νησάκι Παλαιό Τρίκερι μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος για όσους η ηρεμία είναι η λέξη κλειδί των διακοπών.

Ένα νησί σαν μία κουκκίδα γης που περιτριγυρίζεται από θάλασσα και απουσιάζει από τον χάρτη! Το νησάκι Παλαιό Τρίκερι είναι μικρό, όμορφο και παραδεισένιο και βρίσκεται στην κατάληξη της χερσονήσου της Μαγνησίας με τα αυτοκίνητα και τους ήχους της πόλης να απουσιάζουν από αυτό.

Η πρόσβαση στο Παλαιό Τρίκερι γίνεται μέσω θαλάσσιων ταξί καθώς δεν υπάρχει επίσημα πλοίο που να προσεγγίζει το λιμανάκι του νησιού…

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι πραγματικά λιγοστοί ενώ η έκταση του δεν ξεπερνά τα 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το βγαλμένο από φαντασία νησάκι δεν έχει δρόμους και κάποιος μπορεί κυριολεκτικά να το γυρίσει όλο περπατώντας!

Λέγεται πως τη δεκαετία του 1960 όταν ακόμη στο νησί δεν υπήρχε ηλεκτρικό και ήταν άγνωστη η βιομηχανία του τουρισμού, ερχόταν για διακοπές η Γκρέτα Γκάρμπο μαζί με διάσημους φίλους της για την απόλυτη ησυχία!

Σήμερα το Παλαιό Τρίκερι αποτελεί ακόμα πόλο έλξης διάσημων προσώπων που το επιλέγουν για να απολαύσουν τη θάλασσα στις λιγοστές παραλίες του μικροσκοπικού νησιού. Οι ομορφότερες είναι η Αφέτκα, η Αγία Σοφία και η Πράσινη Άμμος, όλες μεταξύ τους σε απόσταση αναπνοής και με γαλαζοπράσινα νερά.

Το Παλαιό Τρίκερι προσφέρεται για όσους αγαπούν την μοναδικότητα και την απείραχτη φύση. Τα σπίτια είναι λιγοστά και δεν ξεπερνούν τα 40, το λιμανάκι απάνεμο και οι ξενώνες μετρημένοι, αλλά καθαροί και περιποιημένοι. Η πολυτέλεια και οι παροχές των πεντάστερων ξενοδοχείων υπάρχουν μακριά από το νησάκι.

Το χρώμα που κυριαρχεί στο νησί είναι το πράσινο της ελιάς και στην κορυφή του βουνού του βρίσκεται το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Το μοναστήρι ξεκίνησε να χτίζεται το 1825 και γνώρισε ημέρες δόξας στο ναυτικό παρελθόν του τόπου, όταν η εικόνα της Παναγιάς βρέθηκε στην ρίζα μιας ελιάς…

Από το καλοδιατηρημένο μοναστήρι, που μπορεί κάποιος να φιλοξενηθεί στα υπέροχα κελιά του, με ελάχιστο αντίτιμο, έχει την δυνατότητα να αγναντέψει προς το Αιγαίο, την Εύβοια, τον Παγασητικό και ολόκληρο το Πήλιο. Μετά τον εμφύλιο το ίδιο μοναστήρι φιλοξένησε χιλιάδες εξόριστες γυναίκες στους χώρους του, γράφοντας μια διαφορετική ιστορία.

Το Παλαιό Τρίκερι είναι τόπος άγνωστος για τους πολλούς, αλλά τόπος λατρεμένος για τους λίγους που το γνωρίζουν και τολμούν. Για τον επισκέπτη τα 85 χιλιόμετρα από τον Βόλο είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή ως τον Αλογόπορο και σε λιγότερο από 5 λεπτά το θαλάσσιο ταξί τον μεταφέρει στον ιδιωτικό παράδεισο που δεν πιστεύει ότι υπάρχει.

Μοναδικά εφόδια που θα πρέπει να έχει μαζί του ο ταξιδιώτης είναι το μαγιό του, οι πετσέτες του και τα λιγοστά ρούχα για την καθημερινότητά του.

Όποιος επισκεφθεί το Παλαιό Τρίκερι είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει, εφ’ όσον αποζητά διακοπές γνήσιες, πρωτόγνωρες και προπάντων αληθινές πολύ κοντά στη φύση.