Το να είσαι γονιός έχει δυσκολίες όμως οι χαρές που πλημμυρίζουν την ψυχή ξεπερνούν όλους τους φόβους και τα άγχη που συναντάς.

Μερικοί λόγοι που αξίζει η κάθε στιγμή…

1) Βλέπετε το χαμόγελο του μωρού σας για πρώτη φορά.

2) Αισθάνεστε τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια να τυλίγονται γύρω από το χέρι σας αναζητώντας ασφάλεια.

3) Συνειδητοποιείτε πως η δουλειά δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας πια.

4) Μπορείτε να παίξετε με τα παιχνίδια που αγαπήσατε σαν παιδί ξανά και να αγοράσετε αυτά που πάντα θέλατε αλλά δεν είχατε!

5) Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, διασκεδάζετε ξανά με την ψυχή σας με παιχνίδια στη φύση απολαμβάνοντας την κάθε εποχή. Δημιουργείτε χιονάνθρωπους, κάστρα στην άμμο ενώ την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός σας είναι πάντα ο καλύτερος!

6) Μπορείτε να παρακολουθήσετε παιδικές ταινίες και προγράμματα χωρίς να αισθάνεστε τύψεις πως πρέπει να παρακολουθείτε κάτι πιο σοβαρό!

7) Γίνεστε ξαφνικά ο εξυπνότερος άνθρωπος στον πλανήτη, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που ξεκινούν με τη λέξη:«Γιατί;», μέχρι να βρουν κάτι που δεν μπορείτε να απαντήσετε φυσικά!

8) Μαθαίνετε περισσότερα για τον εαυτό σας και τις αξίες σας καθώς αρχίζετε να τις μεταδίδετε με αγάπη στο παιδί σας.

9) Απολαμβάνετε να βλέπετε τη χαρά των γονιών σας να έχουν ένα νέο εγγόνι! Γίνονται ξανά γονείς με εμπειρία και χωρίς τις ατέλειωτες νύχτες ξενυχτιού και παιδικών ασθενειών.

10) Μπορείτε να δείτε όλο τον κόσμο μέσα από τα μάτια του μωρού σας. Με αγνότητα και απλότητα. Η ομορφιά είναι στα πιο μικρά πράγματα!

11) Το σημαντικότερο όλων όμως είναι όταν σε κοιτούν στα μάτια, σε παίρνουν μία ζεστή αγκαλιά και σου λένε: «Σ’ αγαπώ». Μία αίσθηση μαγική!