Η παράσταση “Το δικό μας σινεμά” αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κοινό και κριτικούς όχι μόνο λόγω του θέματος της αλλά και εξαιτίας του χώρου προβολής της, το ιστορικό θέατρο Άλσος στο Πεδίον του Άρεως.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση ύμνος στα χρόνια της Φίνος Φιλμ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται πως είναι η παράσταση που θα κερδίσει τις καρδιές του θεατρικού κοινού το φετινό καλοκαίρι.

Αν και σε μία Αθήνα άδεια λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, το κοινό γέμισε το θέατρο Άλσος για να παρακολουθήσει την παράσταση υπερπαραγωγή και το αποτέλεσμα ήταν ότι άξιζε τον κόπο…

Το “δικό μας σινεμά” είναι μία παράσταση του συγγραφικού διδύμου Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου. Το σενάριο, οι ευφάνταστες χορογραφίες από τον Φωκά Ευαγγελινό, η σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα και Φωκά Ευαγγελινού, οι 17 υπέροχοι ηθοποιοί, η ορχήστρα και το μπαλέτο, όλα συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ξανά πνοή στο ιστορικό θέατρο Άλσος που για χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν της παλιάς Αθήνας.

Ο αγαπημένος Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος και σαν αυθεντική φυσιογνωμία της Φίνος Φιλμ εποχής, σημάνει με τα λόγια του την έναρξη και τη λήξη του έργου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Κατερίνα Λέχου, ο Κώστας Κόκλας και η Ελένη Γερασιμίδου ξεχωρίζουν με τις ερμηνείες τους όπως και η Παρθένα Χοροζίδου.

Η Παρθένα Χοροζίδου υποδύεται την απλή μοδίστρα που γίνεται πρωταγωνίστρια στον κινηματογράφο και ξεχωρίζει με τα μουσικά της σκετσάκια…

Η Δέσποινα Βανδή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το υποκριτικό της ταλέντο ερμηνεύοντας παράλληλα μοναδικά αρκετά από τα τραγούδια εκείνων των χρόνων.

Πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στα χρόνια της Φίνος Φίλμ.

“Το δικό μας σινεμά” μεταφέρει το κοινό στα κινηματογραφικά στούντιο της Φίνος Φίλμ και συγκεκριμένα στα παρασκήνια. Εκεί όπου οι πρωταγωνιστές ζουν την αληθινή ζωή και μαζί τους σκιαγραφείται η τότε εποχή και τα μείζονα κοινωνικά θέματα της…

Η ομοφυλοφιλία, τα ναρκωτικά, ο ιππόδρομος, η πορνογραφία, η χούντα… Όλα τα προβλήματα των ηρώων κινούνται γύρω από το βασικότερο πρόβλημα τους και πάντα επίκαιρο, την απιστία.

Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και οι σπαρταριστοί διάλογοι με τα τραγούδια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου τα οποία και συμπλήρωναν με τους εκάστοτε στίχους τους τις περιπέτειες των ηρώων. Οι σύντομοι αλλά ουσιώδεις διάλογοι και η γρήγορη εναλλαγή των σκηνικών κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος του έργου.

Μια ακμάζουσα κινηματογραφική εποχή οδηγήθηκε στην παρακμή με τον ερχομό της τηλεόρασης και το τέλος της με τον φυσικό θάνατο του Φιλοποίμην Φίνου καθώς όλος ο κινηματογράφος συνδέθηκε με την Φίνος Φιλμ. Ο πατριάρχης του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα φίνο έργο ζωής.

Στο τέλος όλη η εποχή της Φίνος Φιλμ περνά από τη γιγαντοοθόνη και μια σκέψη περνά από το μυαλό… Πως θα ήταν αν ο Φίνος και αυτοί οι υπέροχοι ηθοποιοί που δημιούργησαν τον κινηματογράφο της καρδιάς μας, βρίσκονταν στην πρώτη θέση να παρακολουθούν αυτό το αφιέρωμα;

Ευτυχώς η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου φέρνει λίγη από τη ζεστασιά εκείνης της εποχής.

Η παράσταση τελείωσε πως αλλιώς; Σαν μία καλογυρισμένη ταινία στα στούντιο της Φίνος Φιλμ. Η μουσική από το φινάλε της ταινίας “Γοργόνες Μαγκες” και οι ηθοποιοί να αποχαιρετούν το κοινό και να το ευχαριστούν για τη συμμετοχή τους σε αυτό το 3ωρο αφιέρωμα στη Φίνος Φιλμ.

“Μια ζωή Φίνος Φίλμ!”