Το αυτοβιογραφικό θεατρικό έργο των Sam Shepard και Patti Smith, Cowboy Mouth, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Φούρνος από τις 13/3 έως τις 11/4.

48 χρόνια μετά τη συγγραφή του το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη και στο “American Place Theater” με τους συγγραφείς να ενσαρκώνουν τους ήρωες του έργου, έρχεται στην Ελλάδα αποδεικνύοντας την ισχύ του στο σήμερα.

Το έργο ανεβαίνει από την ομάδα “Αρχή Workshop Theater” ενώ την σκηνοθεσία του έχει επιμεληθεί η Νέλλη Καρρά.

Πρωταγωνιστές του έργου ο Slim και η Cavale. Η συνάντηση του κοινού μαζί τους πραγματοποιείται στο δωμάτιο ενός μοτέλ σε κάποιο απόμερο περιοχή της Αμερικής.

Η Cavale με τη χρήση όπλου έχει απαγάγει τον Slim και τον κρατά αιχμάλωτο στο δωμάτιο του μοτέλ για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Αν και ο Slim έχει οικογένεια στο Μπρούκλιν οι δύο ήρωες ερωτεύονται. Απομονωμένοι από τις επιδράσεις της κοινωνίας και του πολιτισμού η Cavale και ο Slim δημιουργούν σε αυτό το δωμάτιο έναν δικό τους κόσμο όπου τα πιο τρελά όνειρα αποκτούν μορφή.

Με αφετηρία τη μουσική και σε έναν ελεύθερο τζαζ αυτοσχεδιασμό λόγου, οι συγγραφείς δημιουργούν ένα αλλόκοτο περιβάλλον στα όρια του παράλογου, ένα περιβάλλον μεταξύ τέχνης και ζωής, γεμάτο φαντασιώσεις και όνειρα, ψάχνοντας στην ουσία την ταυτότητα και τον προσανατολισμό τους.

“Θέλαμε να μιλήσουμε για δυο ανθρώπους που ήταν μοιραίο να συναντηθούν. Δύο μεγάλους ονειροπόλους που βρέθηκαν μαζί αλλά ήταν γραφτό να έχουν ένα λυπηρό τέλος. Ήταν η πραγματική ιστορία του Σαμ και εμένα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Εκείνος θα επέστρεφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του και εγώ θα συνέχιζα το δρόμο μου.”
~Patti Smith~

Η φαντασία και ο νους δρουν ανεξέλεγκτα δίχως όρια έχοντας απόλυτη ελευθερία. Μία ελευθερία που θα φέρει τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τα προσωπικά τους όρια. Μπορούν να διατηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στους πόθους και στις ανάγκες; Ανάμεσα στα αισθήματα και στα ένστικτα;

Η παράσταση Cowboy Mouth στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Φούρνος κάθε Τετάρτη και Πέμπτη έως τις 11 Απριλίου.

Πληροφορίες παράστασης

Που: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168 Εξάρχεια
Πότε: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Έως: 11/4
Μετάφραση έργου: Κατερίνα Χριστοδουλίδου
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά
Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος
Επιμέλεια μουσικής: Ονησίφορος Ονησιφόρου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Παίζουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Γιώργος Λιάκος
Τιμές εισιτηρίων: Από 5€ έως 12€
Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο: www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 210 – 6460748