Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Peter Jackson ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα θρύλο της μουσικής, Beatles.

50 χρόνια ύστερα από τη συναυλία του συγκροτήματος στην ταράτσα των γραφείων της “Apple Records” στο Λονδίνο, το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει περιλαμβάνοντας σπάνιο και ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Ο σκηνοθέτης θα χρησιμοποιήσει ως κορμό του τις 55 ώρες υλικού που τραβήχτηκαν το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας “Let It Be” (1970) του Michael Lindsay-Hogg.

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», δήλωσε ο Νεοζηλανδός Peter Jackson ενώ συμπλήρωσε λέγοντας:

«Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».

Οι θαυμαστές του συγκροτήματος φαίνεται πραγματικά να ανυπομονούν για την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Το γεγονός ότι αφενός οι Beatles απέφευγαν να τραβούν υλικό κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων στο στούντιο και αφετέρου ότι το γκρουπ θα διαλυόταν 18 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων, έχει δώσει μυθικές διαστάσεις στη δημιουργία του φιλμ.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020, με την επέτειο κυκλοφορίας του album “Let It Be” και της ομότιτλης ταινίας.