Την Κυριακή 23 Ιουνίου ο επιτυχημένος μουσικός Hozier στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναυλιών του, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναυλία στο Release Athens 2019 στην Πλατεία Νερού.

Ο 29χρονος Andrew Hozier-Byrne ή απλώς Hozier είναι ένας πολυβραβευμένος τραγουδοποιός από την Ιρλανδία ενώ θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας.

Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το No 1, ντεμπούτο album του, με τίτλο “Hozier”, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το πολυπλατινένιο και υποψήφιο για Grammy, τραγούδι “Take Me To Church”.

Μάλιστα για πολλούς η καλύτερη στιγμή των Grammys του 2015 ήταν όταν ο Hozier συνάντησε επί σκηνής την μοναδική Annie Lenox και ξεσηκώσαν το κοινό “παντρεύοντας” με το δικό τους τρόπο τα τραγούδια τους “Take Me to Church” και “I put a Spell on You”.

Το 2016 ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε single με φιλανθρωπικό σκοπό, το τελευταίο μουσικό θέμα του album “Hozier”. Το τραγούδι με τίτλο “Cherry Wine”. Στόχος ήταν η αφύπνιση του κοινού για την ενδοοικογενειακή βία ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του προσφέρθηκαν σε οργανισμούς καταπολέμησης τέτοιων φαινομένων.

Στο εντυπωσιακό video clip του τραγουδιού πρωταγωνίστησε η υποψήφια τρεις φορές για Όσκαρ ηθοποιός, Saoirse Ronan.

Την επιτυχία του πρώτου album ακολούθησε το τραγούδι “Better Love”, το οποίο ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας “The Legend Of Tarzan».

Tο φθινόπωρο ακολούθησε το τραγούδι «Nina Cried Power EP” με τη συμμετοχή της Mavis Staples της θρυλικής soul/gospel.

Ο πολυαναμενόμενος δεύτερος δίσκος του μουσικού πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περίπου δύο εβδομάδες, την 1η Μαρτίου και φέρει τον τίτλο “Wasteland, Baby!”

Περισσότερα ονόματα για την συγκεκριμένη ημερομηνία και το line-up του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει ενώ αφορά περιορισμένο αριθμό. Οι τιμές κυμαίνονται στα 40€(ένα εισιτήριο) και 75€ (δύο εισιτήρια).