Σε μία από τις παλαιότερες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας ξεκινά το φετινό μουσικό ταξίδι του ΙN-EDIT Festival.

Το παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ, δίνει ραντεβού στον κινηματογράφο Άστορ από την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου για να ταξιδέψει το κοινό με μουσικές μελωδίες και εκπληκτικές μουσικές ιστορίες.

Για 5 ημέρες ο κινηματογράφος Άστορ γίνεται το “Meeting point” της Αθήνας για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και την μουσική.

Οι επόμενοι μουσικοί σταθμοί στο παγκόσμιο ταξίδι του IN-EDIT Festival είναι οι πόλεις: Άμστερνταμ, Βερολίνο, Ρώμη, Μπουένος Άιρες, Θεσσαλονίκη, Σαντιάγκο, Μπογκοτά, Ρίο ντε Τζανέιρο, Λονδίνο, Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Το φεστιβάλ τον Οκτώβριο επιστρέφει στην πόλη της Ισπανίας εκεί που ξεκίνησαν όλα το 2003.

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ στον κινηματογράφο Άστορ στις 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί με το ντοκιμαντέρ «Eric Clapton: Life in 12 Bars» για τη μουσική και τη ζωή του μεγάλου μουσικού.

Το ντοκιμαντέρ του Eric Clapton θα προβληθεί στις 18:00 και θα “ζεστάνει” μουσικά το κοινό για να υποδεχθεί την επίσημη ταινία έναρξης του φετινού φεστιβάλ για τον βασιλιά της Rock ‘n’ Roll μουσικής.

«Elvis Presley: The King» από τον βραβευμένο Eugene Jarecki. Το ντοκιμαντέρ θα έχει μία και μόνο προβολή. Για 108′ οι θεατές θα απολαύσουν ένα εκπληκτικό μουσικό οδοιπορικό συντροφιά με τον Elvis Presley στην καρδιά του αμερικάνικου ονείρου.

Οι μουσικές ιστορίες του IN-EDIT δεν σταματούν με την έξοδο από την αίθουσα προβολής. Συναυλίες, παρουσιάσεις, πάρτι και dj sets συμπληρώνουν την εικόνα του παγκόσμιου φεστιβάλ μουσικής.

Κάποια από τα μουσικά ντοκιμαντέρ που επίσης θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες του φετινού φεστιβάλ αφορούν τους John Lennon και Υοκο Οnο, τον Joe Strummer με το φιλμ “Joe Strummer The Future is Unwritten”, τους Radiohead, το μουσικό κίνημα Queercore, τους soul ήχους της Αιθιοπίας αλλά και τον Νίκο Παπάζογλου.

Η αρχική ονομασία του συγκροτήματος Radiohead ήταν “On A Friday”, από την ημέρα που κάποτε βρέθηκαν στο σχολείο όλοι μαζί για πρόβα. Το τραγούδι όμως των Talking Heads,”Radio Head” στάθηκε η αφορμή για να αλλάξουν το όνομα τους.

Λίγα λόγια για το IN-EDIT Festival

Πριν από 16 χρόνια, το 2003 στην πόλη της Βαρκελώνης στην Ισπανία, διοργανώθηκε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο φεστιβάλ. Στόχος του ήταν να δοθεί αξία σε ένα παραγκωνισμένο έως τότε κινηματογραφικό είδος το μουσικό ντοκιμαντέρ μέσω της προβολής ντοκιμαντέρ για καταξιωμένους μουσικούς καλλιτέχνες και μουσικές.

Σήμερα το IN-EDIT Festival συνεχίζει την πορεία του αποτελώντας το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Βερολίνο, Άμστερνταμ, Σαντιάγο, Μεξικό είναι μερικές από τις πόλεις του κόσμου που έχει εντυπωσιάσει με το πέρασμα του το μουσικό φεστιβάλ.

Το IN-EDIT Festival καταγράφει το παρασκήνιο του κόσμου της μουσικής και θεωρείται σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κινηματογράφου και φυσικά της μουσικής.

Συγκίνηση, δόξα, αποτυχίες, εντάσεις… όλα όσα μπορεί να προκαλέσει η μουσική καταγράφονται με ειλικρινή διάθεση. Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της μουσικής αλλά και οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν από χώρα σε χώρα καταγράφονται στο μοναδικό φεστιβάλ μουσικής.

Πληροφορίες

Χώρος: Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28(είσοδος από στοά Κοραή)
Πότε: Από 6 έως και 10 Φεβρουαρίου 2019
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr