Μία φιλανθρωπική συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στην Στοκχόλμη με τη μουσική του αδικοχαμένου dj Avicii. Ο νεαρός καλλιτέχνης έδωσε τέλος στη ζωή του στις 20 Απριλίου του 2018, σε ηλικία 28 χρόνων.

Η φιλανθρωπική συναυλία στην μνήμη του έχει ως σκοπό την υποστήριξη του έργου του νέου ιδρύματος Tim Bergling όπως και ήταν το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη.

Σκοπός του ιδρύματος “Tim Bergling Foundation” είναι η ανάδειξη και η αναγνώριση της αυτοκτονίας ως ένα παγκόσμιο θέμα υγείας που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Επιπλέον, το ίδρυμα σκοπεύει να λάβει δράση για την εξάλειψη του στίγματος που συνδέεται με τα θέματα ψυχικής υγείας και τις συζητήσεις πάνω σε αυτά. Πέραν των παραπάνω, η δράση του “Tim Bergling Foundation” θα αφορά σε όλα όσα απασχόλησαν έντονα τον νεαρό dj όπως η κλιματική αλλαγή, η προστασία απειλούμενων ειδών και η παγκόσμια φτώχεια.

Την συναυλία πρόκειται να ανοίξουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής Kygo και David Guetta ενώ θα συμμετέχουν επίσης πολλοί τραγουδιστές όπως οι Adam Lambert και Rita Ora.

Το “Wake Me Up” και “Addicted to You” είναι δύο από τα μουσικά θέματα του Avicii που γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία ενώ κάποιες ηχογραφήσεις θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά.