Οι “The Jazz Express” συναντούν το κοινό στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ κάθε Σάββατο βράδυ.

Έπειτα από τέσσερις χρονιές sold out παραστάσεων το συγκρότημα “The Jazz Express” επιστρέφει σε έναν οικείο για αυτούς χώρο. Το Μουσικό Βαγόνι Orient Express μετατρέπεται σε “Speakeasy” και ταξιδεύει τους επιβάτες του σε άλλες εποχές, με ένα live αφιέρωμα στις δύο θρυλικές φιγούρες στην ιστορία της τζαζ μουσικής, την Μπίλι Χόλιντεϊ τον Λουίς Άρμστρονγκ.

Βίοι παράλληλοι ενώνουν δύο από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες στην ιστορία της τζαζ μουσικής. Γεννημένοι και οι δύο σε φτωχογειτονιές, μεγάλωσαν απότομα και έζησαν μία ζωή με σκαμπανεβάσματα και καταχρήσεις.

Η μεγάλη τραγουδίστρια της τζαζ, Μπίλι Χόλιντεϊ, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια και ο μοναδικός Λουίς Άρμστρονγκ.στη Νέα Ορλεάνη. Σαν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού ανέπτυξαν το ταλέντο τους σε κακόφημες λέσχες και οίκους ανοχής, τα λεγόμενα “Speakeasy”.

Ένας δύσκολος αγώνας επιβίωσης και για τους δύο την εποχή των φυλετικών διακρίσεων και της ποτοαπαγόρευσης. Το θείο ταλέντο τους ήταν και το διαβατήριο τους για μια καλύτερη ζωή. Στάθηκαν στα πόδια τους και γοητεύουν με τις μουσικές τους μέχρι και σήμερα.

Η διαχρονικότητα του έργου του βασιλιά της τζαζ τον Λουίς Άρμστρονγκ και της υπέροχης “Lady Day” ζωντανεύει σε ένα αφιέρωμα που δημιουργήθηκε από το συγκρότημα “The Jazz Express” με αγάπη για το κοινό του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

Οι “The Jazz Express” είναι οι:

  • Μάρκος Παπασηφάκις: κιθάρα &φωνή
  • Μάνος Αθανασιάδης: πιάνο &φωνή
  • Τέρη Βακιρτζόγλου: φωνή
  • Κώστας Κωνσταντίνου:κοντραμπάσο

Πληροφορίες παράστασης:

Χώρος: ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ», Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 21:30 από τις 19/1 έως 20/4
Τιμή Εισόδου: 14€
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-to-treno-sto-rouf/speakeasy-nights/