Έπειτα από φημολογίες μηνών ο διοργανωτής του Γούντστοκ, Michael Lang, επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση ενός νέου τριήμερου φεστιβάλ προς τιμήν της επετείου των 50 χρόνων από το θρυλικό φεστιβάλ Γούντστοκ του 1969.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου στο Watkins Glen της Νέας Υόρκης παρά την αρχική ανακοίνωση πως θα γινόταν στον αρχικό χώρο διεξαγωγής του στο Bethel της Νέας Υόρκης.

Οι διοργανωτές δεν θα προβούν σε ανακοινώσεις για λεπτομέρειες της εκδήλωσης έως ότου ξεκινήσει η πώληση των εισιτηρίων τον Φεβρουάριο, ωστόσο ο Michael Lang δήλωσε σε συνέντευξη του πως πάνω από 40 καλλιτέχνες έχουν κλείσει ήδη τρεις μουσικές σκηνές, ανάμεσα σε αυτούς και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μουσικής. Η εκδήλωση θα κινηθεί στους ρυθμούς της hip-hop και της rock μουσικής ενώ θα εμπεριέχει και pop στοιχεία καθώς και κάποιες από τις θρυλικές μπάντες του αρχικού φεστιβάλ.

Ο διοργανωτής Michael Lang στο φεστιβάλ του Γουντστοκ το 1969

Με το σλόγκαν: “Τρεις ημέρες μουσική και ειρήνη” από τις 15 έως και τις 18 Αυγούστου του 1969 πραγματοποιήθηκε το θρυλικό φεστιβάλ πριν πενήντα χρόνια ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν ξεπερνά τους 400.000. To φεστιβάλ θεωρείται ως μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock ‘n’ Roll σύμφωνα με το Rolling Stone. Jimi Hendrix, Santana, Janis Joplin, Joan Baez, The Who, Joe Cocker είναι μερικά από τα ονόματα που η φωνή τους συνδέθηκε για πάντα με την γιορτή που έμεινε στην ιστορία της μουσικής.

Την τελευταία ημέρα του θρυλικού φεστιβάλ στις 18 Αυγούστου, ο μοναδικός Jimi Hendrix ξεχώρισε με τη συναυλία του και έμεινε στην ιστορία αφού μεταξύ άλλων παρουσίασε μια αυτοσχεδιαστική διασκευή του Αμερικανικού Εθνικού Ύμνου!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί και άλλες απόπειρες αναβίωσης του Woodstock. Το 1994 με αφορμή την 25η επέτειο του καθώς και το 1999 που ακολουθεί την ιστορία του φεστιβάλ ως μία εκδήλωση με πολλά ατυχή συμβάντα. Είκοσι χρόνια μετά από αυτό, δηλαδή στο σήμερα, ο Michael Lang χαρακτηρίζει το Woodstock του 1999 ως “MTV event” και δηλώνει πως το “Woodstock 50” θα κάνει τη διαφορά.

«Το “Woodstock 99” ήταν απλώς μια μουσική εμπειρία άνευ κοινωνικής σημασίας. Ήταν μόνο ένα μεγάλο πάρτι. Με την τωρινή εκδήλωση θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και στην αρχική μας πρόθεση. Και αυτή τη φορά, θα έχουμε τον έλεγχο όλων.», δήλωσε ο διοργανωτής του φεστιβάλ Michael Lang.