Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Radiohead αποφάσισε να χαρίσει στο κοινό 18 ώρες ακυκλοφόρητου ηχητικού υλικού επί 18 ημέρες ως απάντηση στον χάκερ που απειλούσε να δημοσιεύσει μουσικά τους αρχεία.

Την περασμένη εβδομάδα ένας χάκερ έκλεψε σχεδόν 18 ώρες ηχογραφήσεων από τα αρχεία του συνθέτη του συγκροτήματος Thome Yorke. Οι ηχογραφήσεις είχαν γίνει κυρίως σε στούντιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του άλμπουμ “OK Computer” το οποίο κυκλοφόρησε το 1997.

Οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν επί 18 ημέρες να “κατεβάζουν” τη μουσική και των 18 ωρών αντί 18 στερλινών (20€), ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο τέλος των μεταδόσεων αυτών θα δοθούν στο κίνημα υπέρ του κλίματος Extinction Rebellion, που γεννήθηκε στη Βρετανία το 2018 και διεκδικεί την παρουσία του σε 50 χώρες.

“Πέσαμε θύματα πειρατείας την περασμένη εβδομάδα. Κάποιος έκλεψε αρχεία από τους μίνι δίσκους του Thome Yorke που χρονολογούνται σχεδόν από την εποχή του “OK Computer” και αυτός φέρεται να ζήτησε 150.000 δολάρια απειλώντας να τα δημοσιεύσει”, έγραψε στο Twitter ο κιθαρίστας Jonny Greenwood.

“Αντί λοιπόν να παραπονιόμαστε ή να παραβλέπουμε την απειλή, θα μεταδώσουμε τις 18 ώρες ηχογράφησης στο Bandcamp (μουσικό διαδικτυακό κατάστημα) υποστηρίζοντας το Extinction Rebellion”, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι το συγκρότημα “ουδέποτε” σκέφτηκε να μοιραστεί τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.