Στον νέο δίσκο του Carlos Santana η Αφρική έχει φωνή! Ο ταλαντούχος Μεξικάνος μουσικός επέστρεψε με νέο άλμπουμ πριν λίγες ημέρες αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του για άλλη μια φορά.

Ο νέος δίσκος ο οποίος φέρει τον τίτλο “Africa Speaks” έχει έντονες επιρροές από την αφρικάνικη κουλτούρα. Οι ήχοι της χώρας μπερδεύονται με τα γνώριμα μουσικά ακούσματα του κορυφαίου κιθαρίστα.

Οι latin και οι jazz μελωδίες του Carlos Santana γίνονται ένα με την Αφρική με τη φωνή της τραγουδίστριας Buika, η οποία ντύνει φωνητικά τη νέα δισκογραφική δουλειά του 72χρονου καλλιτέχνη.

Με 50 χρόνια καριέρας ο Carlos Santana έχει καταταχθεί στη θέση 20 του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.

Ο Carlos Santana για τις ανάγκες του νέου του δίσκου συνεργάζεται με τον παραγωγό Rick Rubin. Ο Μεξικανός κιθαρίστας ανέφερε για το “Africa Speaks”: “Αυτή η δισκογραφική δουλειά, απλά έπρεπε να γίνει. Ήταν σαν δώρο που μου ήρθε από εκεί ψηλά, τον ουρανό. Ανυπομονώ να κάνουμε περιοδεία στο πλαίσιο του νέου άλμπουμ και να μεταδώσουμε όλο αυτό το κλίμα του “Africa Speaks””.

Αναλυτικά τα τραγούδα του “Africa Speaks”

 1. Africa Speaks (4:47)
 2. Batonga (5:43)
 3. Oye Este Mi Canto (5:58)
 4. Yo Me Lo Merezco (6:12)
 5. Blue Skies (9:08)
 6. Paraísos Quemados (5:59)
 7. Breaking Down The Door (4:30)
 8. Los Invisibles (5:54)
 9. Luna Hechicera (4:47)
 10. Bembele (5:51)
 11. Candombe Cumbele (5:36)