Ούτε που το φανταζόταν ο Kurt Cobain όταν απολάμβανε ένα κομμάτι πίτσα πριν από μία συναυλία του το 1990 πως το πιάτο που είχε χρησιμοποιήσει θα πουληθεί σε δημοπρασία κοστίζοντας μία μικρή περιουσία!

Το χάρτινο πιάτο του Kurt Cobain μαζί με μια δακτυλογραφημένη επιστολή αυθεντικότητας πουλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσω της δημοπρασίας του Julien’s “Music Icons” στην τιμή των 22.400$.

Ο λόγος που το χρησιμοποιημένο πιάτο του frontman των Nirvana κόστισε τόσο είναι γιατί στο πίσω μέρος του ο Kurt Cobain είχε γράψει μία setlist με μαρκαδόρο.

Ο οίκος δημοπρασιών είχε πέσει έξω αρκετά στην αρχική εκτίμηση του πιάτου με τη setlist του Kurt Cobain καθώς κοστολογούσαν την αξία του στην τιμή των 1.000$ έως 2.000$.

Η setlist στο πίσω μέρος του πιάτου περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος “In Bloom” και “Love Buzz”.

Σύμφωνα με την επιστολή αυθεντικότητας, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana έφαγε από το πιάτο πριν από μία συναυλία στις 23 Απριλίου 1990, στο Club της 9:30 στην Ουάσινγκτον.

Ο Johnny Riggs του συγκροτήματος THUD – που όπως είπε άνοιγε τη συναυλία των Nirvana εκείνο το βράδυ – πήρε το πιάτο μετά τις εμφανίσεις τους.

Ο Johnny Riggs γράφει στην επιστολή αυθεντικότητας:

“Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Μια χειρόγραφη λίστα τραγουδιών από τον Kurt πριν από το χτύπημα της φήμης. Δεν βλέπετε πολλές τέτοιες πια. Οι περισσότερες που ακολούθησαν δεν ήταν χειρόγραφες.”