Ήταν 8 Ιανουαρίου του 1935 όταν ο μελλοντικός “βασιλιάς” της Rock ‘n’ Roll μουσικής, Elvis Presley, γεννήθηκε στην πόλη Τουπέλο του Μισισίπι.

Λένε πως πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Και ο Elvis Presley ήταν… Ήταν ένα μουσικό φαινόμενο χωρίς προηγούμενο και χωρίς επόμενο.
Σήμερα θα έκλεινε τα 83 του χρόνια και μοιάζει να είναι ακόμα εδώ καθώς τα τραγούδια του αποτελούν μέχρι και σήμερα μία από τις κορυφαίες επιλογές ραδιοφωνικών σταθμών, μουσικών εκδηλώσεων ή αφιερωμάτων.

Το “Always on My mind” καθώς και το “Love Me Tender” είναι δύο από τα διαχρονικότερα μουσικά θέματα του καλλιτέχνη με εξαιρετική μελωδία και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Always on My Mind

Το τραγούδι αν και είναι συνδεδεμένο με τη φωνή του Elvis Presley ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον τραγουδιστή B. J. Thomas ως “You Were Always on My Mind”, το 1970.

Δύο χρόνια αργότερα το 1972, η τραγουδίστρια της Country, Brenda Lee, θέλησε και η ίδια να το ερμηνεύσει όμως έμοιαζε με μία ηχογράφηση που δεν ήταν να γίνει γιατί ήταν το τραγούδι του Elvis. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης από την τραγουδίστρια, ο Elvis Presley που βρισκόταν στο studio εκείνη τη στιγμή άκουσε τη Brenda Lee και την σταμάτησε. Της ζήτησε να μην το ηχογραφήσει. Να σταματήσει την ηχογράφηση και να το τραγουδήσει ο ίδιος.

Το “Always on My Mind” έμοιαζε να είναι ένα τραγούδι γι’ αυτόν ταυτισμένο με τον πόνο που βίωνε τότε ο ίδιος εξαιτίας του χωρισμού του με την σύζυγο του Priscilla και την απουσία της κόρης του. Η Brenda Lee παραχώρησε το τραγούδι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε από τον Elvis Presley στο Nashville. Ώρα 7 το απόγευμα και ο Elvis είναι με μαύρα γυαλιά.

Όλος ο πόνος, όλα τα συναισθήματα χρωματίζουν το τραγούδι. Το τραγούδι ηχογραφείται ύστερα από τη Brenda Lee και μετά το θάνατο του Elvis Presley από τον Willie Nelson.

Αξίζει να αναφερθεί πως το “Always on my mind” έχει ηχογραφηθεί και από τον Michael Buble ο οποίος περίμενε για τρία χρόνια την άδεια από το Nashville για το ηχογραφήσει και το απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Love Me Tender

Εικόνες, ήχοι, μυρωδιές αγγίζουν τις αισθήσεις σου και σε σημαδεύουν. Δημιουργούν αναμνήσεις μελαγχολικές, γλυκές που σκέφτεσαι και χαμογελάς… Αυτό αισθανόταν και ο Elvis με το μουσικό θέμα “Love Me Tender”.

Στο νου του ηχούσε η μελωδία των παιδικών του χρόνων. Η εικόνα της γιαγιάς να τον νανουρίζει με τις νότες ενός μικρού Carousel. Μία μουσική παρόμοια με τη μουσική του “Love Me Tender”.

O Elvis δεν έμεινε στο χαμόγελο και τη γλυκιά μελαγχολία των αναμνήσεων. Μαζί με τον Ken Darby βάζουν στίχους στη μουσική του μικρού Carousel. Ο Elvis Presley θυμάται τη γιαγιά του και δημιουργεί ένα υπέροχο τραγούδι με την αθωότητα της παιδικής ηλικίας να το χαρακτηρίζει.

Το τραγούδι είναι το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Elvis Presley, “Love Me Tender”.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην εκπομπή “The Ed Sullivan Show” στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956, ένα μήνα περίπου πριν την κυκλοφορία της ταινίας.

Ο νεαρός Elvis Presley το 1956 στα γυρίσματα της ταινίας “Love Me Tender”