Διπλή επιτυχία για το θεατρικό έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη” αφού την επόμενη σεζόν θα μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι η συνέχεια του έργου με τίτλο “Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη” ενώ επίσης ετοιμάζεται και κινηματογραφική μεταφορά του έργου με τίτλο “Σμύρνη”.

Η ταινία “Σμύρνη” βασίζεται στο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Το έργο γράφτηκε ύστερα από πολυετή έρευνα και στηρίζεται σε άγνωστα στο ευρύ κοινό στοιχεία καθώς και σε μαρτυρίες Ελλήνων, Λεβαντίνων και Τούρκων.

Η Μιμή Ντενίση έχει ήδη συμφωνήσει με τις ηθοποιούς Vanessa Redgrave και Ολύμπια Δουκάκη και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Richard Gere, Ian McKellen και Burak Hakki.

Η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, Ολυμπία Δουκάκη, είχε πει αναφερόμενη στο έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”:

“Ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο γεμάτο νοσταλγία, τρυφερότητα, πάθος αλλά όχι εμπάθεια. Η Μιμή Ντενίση ξέρει να ξυπνάει με τον λόγο της τα πιο βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.”

Είναι ένα έργο που υμνεί τον πολιτισμό και την ομορφιά της ζωής της Ιωνίας και την προσφορά των προσφύγων στη σύγχρονη Ελλάδα.

“Ένα καταπληκτικό έργο που το θέμα του πρέπει να γίνει γνωστό διεθνώς.” ~Vanessa Redgrave~

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο όπου και η Μιμή Ντενίση με το εξαίρετο χολιγουντιανό καστ θα μεταβούν στη Λέσβο. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή που θα γυριστεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.