Τον περασμένο Δεκέμβριο, υπήρχαν καλά νέα για τους φαν της ρομαντικής κομεντί “Four Weddings and a Funeral” (“Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία”) καθώς είχε επιβεβαιωθεί το remake της ταινίας για χάρη της φιλανθρωπικής εκδήλωσης Comic Relief 2019.

Ο Hugh Grant και η Andie MacdDowell ξανά μαζί στο “One Red Nose Day and a Wedding”.

25 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας στον κινηματογράφο, το αγαπημένο καστ των ηθοποιών θα επανασυνδεθεί για τη λεγόμενη “Red Nose Day” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στη Βρετανία.

Τι είναι η “Red Nose Day”

Πρόκειται για μία ημέρα φιλανθρωπίας που πραγματοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία ανά δύο χρόνια. Ο φιλανθρωπικός αυτός σκοπός ξεκίνησε το 1988 στο πλαίσιο των δράσεων του φιλανθρωπικού ιδρύματος Comic Relief.

Το Comic Relief ιδρύθηκε το 1985 από τον σεναριογράφο Richard Curtis και τον κωμικό ηθοποιό Lenny Henry.

Η “Red Nose Day” αποτελεί πλέον για τους Βρετανούς κάτι σαν θεσμό. Για εκείνη την ημέρα άνθρωποι από όλον τον κόσμο μπορούν να συγκεντρωθούν και να συγκεντρώσουν χρήματα στο σπίτι, το σχολείο και την εργασία τους.

Τα χρήματα που μαζεύονται την συγκεκριμένη ημέρα διατίθενται από το Comic Relief για τη βοήθεια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BBC παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στους τηλεθεατές ενθαρρύνοντας τους να συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο με γενναιοδωρία.

Ο σεναριογράφος του “Four Weddings and a Funeral” Richard Curtis, ως συνιδρυτής του Comic Relief και της “Red Nose Day” έγραψε το σενάριο για τη συνέχεια της αγαπημένης ταινίας. Πρόκειται για την τηλεοπτική έκδοση μιας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο: “One Red Nose Day and a Wedding”.

O Hugh Grant θα πρωταγωνιστεί και αυτή την φορά μαζί με αρκετούς από τους τότε πρωταγωνιστές όπως: Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah και Rowan Atkinson. Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον επίσης τότε σκηνοθέτη, Mike Newell, ο οποίος επιστρέφει για να κατευθύνει την μικρού μήκους ταινία.

“Είμαστε όλοι σίγουρα μεγαλύτεροι υποψιάζομαι όμως όχι σοφότεροι”, σχολίασε ο σεναριογράφος Richard Curtis και συμπλήρωσε λέγοντας…

“Ήταν πολύ ευχάριστο να δουλέψουμε ό,τι συνέβη σε όλους τους χαρακτήρες αυτά τα χρόνια που τώρα συναντιούνται για να πάνε μαζί στον πέμπτο γάμο. Φυσικά ως συνήθως δεν θα πάνε όλα όπως έχουν προγραμματιστεί.”

Η τηλεοπτική συνέχεια της ταινίας θα προβληθεί ανήμερα την Παρασκευή 15 Μαρτίου από το τηλεοπτικό σταθμό BBC One την ενώ θα προβληθεί στις ΗΠΑ από τον τηλεοπτικό σταθμό NBC δύο μήνες αργότερα τον Μάιο.

To remake του “Four Weddings and a Funeral” ακολουθεί το επιτυχημένο concept που είχε πραγματοποιηθεί πριν δύο χρόνια για το Comic Relief 2017. O σεναριογράφος Richards Curtis είχε δημιουργήσει ξανά για την “Red Nose Day” το remake της ταινίας “Love Actually”.