Η Rene Zellweger ένιωσε, όπως δήλωσε, ένα “αίσθημα ευθύνης” υποδυόμενη την θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια Judy Garland όσο πιο πιστά μπορούσε στην ταινία “Judy”, η οποία προβλήθηκε χθες στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και καταχειροκροτήθηκε.

Η ταινία αναφέρεται στους τελευταίους έξι μήνες της ζωής της Judy Garland, όταν έφθασε στο Λονδίνο το 1968 για να τραγουδήσει στο πλαίσιο μιας sold-out περιοδείας με στόχο να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.

Εν μέσω μιας τρικυμιώδους δικαστικής διαμάχης με τον τέταρτο σύζυγό της και συνοδευόμενη στην περιοδεία της από τον πέμπτο και τελευταίο σύζυγό της Mickey Deans, τον οποίο υποδύεται ο Finn Wittrock, η Judy Garland δίνει μάχη εναντίον της κατάθλιψης, της αγχώδους διαταραχής και του εθισμού.

Η Rene Zellweger χαρακτήρισε τον ρόλο της “ένα είδος διαρκούς εξερεύνησης” ανάμεσα στο δημόσιο πρόσωπο της διάσημης ηθοποιού και τραγουδίστριας και στις προσωπικές της εμπειρίες.

“Υπάρχουν πολλές παράμετροι που είναι μη διαπραγματεύσιμες και έχουν καταγραφεί δημοσίως και μέσα από τα λόγια της ίδιας της Judy. Επομένως νιώθεις κατά κάποιον τρόπο μια αίσθηση ευθύνης για να τα αναπαραστήσεις με όσο πιο αυθεντικό τρόπο μπορείς. Και έπειτα τα υπόλοιπα ήταν αρκετά δύσκολο να τα γνωρίζω γιατί μιλάμε για πολύ ιδιωτικές στιγμές που δεν έχουν γίνει γνωστές και είναι μια ερμηνεία του πώς θα μπορούσε, υπό εκείνες τις συνθήκες, να βιώνει τις εμπειρίες αυτές ο άνθρωπος που τις ζούσε”, είπε η Αμερικανίδα ηθοποιός.