Μετά το δοκιμαστικό που είχε πραγματοποιηθεί πριν περίπου τρεις εβδομάδες για την εύρεση του προσώπου που θα ενσαρκώσει τον Elvis Presley, ανακοινώθηκε ποιος ηθοποιός θα είναι ο “Βασιλιάς του Rock “N” Roll” στη βιογραφική ταινία για τον θρύλο της μουσικής.

Ο Austin Butler αφήνοντας πίσω του τους Ansel Elgort, Harry Styles, Aaron Taylor-Johnson και Miles Teller που επίσης διεκδικούσαν τη θέση του Elvis Presley, φαίνεται πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να υποδυθεί τον μεγάλο τραγουδιστή.

Ο σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας, Baz Luhrmann, ανακοίνωσε πως βρήκε τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Elvis Presley στην επερχόμενη βιογραφική ταινία και αυτός είναι ο Austin Butler. Ο Αμερικάνος ηθοποιός και τραγουδιστής εμφανίζεται στο “The Dead Don’t Die” του Jim Jarmusch και στην ταινία “Κάποτε στο Χόλιγουντ” του Quentin Tarantino.

“Ήξερα πως δεν θα μπορούσα να γυρίσω αυτή την ταινία εάν το κάστινγκ δεν ήταν το απόλυτα σωστό και ψάξαμε αρκετά για έναν ηθοποιό με την ικανότητα να παραπέμπει στη μοναδική φυσική κίνηση και τις φωνητικές ποιότητες αυτού του ασύγκριτου αστέρα, αλλά και την εσωτερική ευαισθησία του καλλιτέχνη”, ήταν το μήνυμα του σκηνοθέτη για την επιλογή του Austin Butler.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Baz Luhrmann, είχε ακούσει πολύ καλά λόγια για τον ηθοποιό και τον ρόλο του στο “The Icemen Cometh” με τον Denzel Washington στο Broadway, ενώ πείσθηκε πως είχε βρει “κάποιον που μπορεί να ενσωματώσει το πνεύμα ενός εκ των πιο εμβληματικών φιγούρων της μουσικής” μετά τα δοκιμαστικά.

Στη βιογραφική ταινία ο Tom Hanks πρόκειται να ερμηνεύσει τον ρόλο του θρυλικού μάνατζερ του Elvis Presley, Colonel Tom Parker.

Ο μάνατζερ του Elvis Presley, Colonel Tom Parker

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ταινία θα εστιάζει στο εκρηκτικό ντεμπούτο και την ραγδαία άνοδο του Elvis Presley και την πολύπλοκη σχέση του με τον Colonel Tom Parker.