Η ηθοποιός Catherine Deneuve θα είναι πρόεδρος του 45ου φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Deauville στη δυτική Γαλλία, όπως γνωστοποιήθηκε από τους διοργανωτές.

Στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ οι διοργανωτές αναφέρονται για την απόφαση τους η Γαλλίδα ηθοποιός να είναι πρόεδρος του Φεστιβάλ…

“Βραβευμένη για την ερμηνεία της από τα μεγαλύτερα τρία διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου, η Catherine Deneuve είναι σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η προσωποποίηση του κινηματογράφου. Στις επιλογές της ενσωματώνει όλες τις αξίες του Deauville Festival: κομψότητα, ομορφιά, νεωτερισμός και πολλά άλλα… Αυτό που μας αρέσει σε αυτήν πρωτίστως, είναι η ασυμβίβαστη ελευθερία της, τα ρίσκα που παίρνει…”

Η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία “Αντίο στη Νύχτα” του Αντρέ Τεσινέ η οποία προβάλλεται από τις 24 Απριλίου στις αίθουσες.

Η Catherine Deneuve έχει συνεργαστεί στην καριέρα της με σημαντικότατους σκηνοθέτες όπως: François Truffaut, Luis Buñuel, Roman Polanski κ.α. Η ηθοποιός έχει κερδίσει δύο Βραβεία Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στις ταινίες “Le Dernier Métro” το 1980 και “Indochine” το 1992. Επίσης ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Indochine” και για το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία “Belle de Jour”.

Το Deauville Festival θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.