Ο Elton John παρευρέθη στο 72ο φεστιβάλ Καννών για να παραστεί στην ειδική προβολή της βιογραφικής ταινίας “Rocketman” που αναφέρεται στη ζωή του.

Η άφιξη του θρυλικού μουσικού έκλεψε τις εντυπώσεις και με τίποτα δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Βρετανός καλλιτέχνης ντυμένος με ένα pale blue κοστούμι με ασημένια στρας στην πλάτη, απέφυγε το παπιγιόν ενώ φορούσε κοκάλινα γυαλιά σε ασορτί χρώμα.

Ο 72χρονος τραγουδιστής έφθασε στο φεστιβάλ με την ομάδα της ταινίας που ο σκηνοθέτης Dexter Fletcher γύρισε προς τιμήν του. Ο σύζυγος του Elton John και συμπαραγωγός της ταινίας μεγάλου μήκους, David James Furnish, ήταν εκεί και φυσικά και ο σκηνοθέτης Dexter Fletcher.

Η ταινία “Rocketman” που έκανε την πρεμιέρα της στο 72ο φεστιβάλ των Καννών δεν συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι. Είναι ένα μιούζικαλ αφιέρωμα στον ξεχωριστό καλλιτέχνη….

Πρόκειται για μία βιογραφική ταινία που παρουσιάζει την πορεία του Elton John από τα παιδικά χρόνια στη Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής ως παιδί θαύμα μέχρι τις εσωτερικές μάχες που έδωσε για αντιμετωπίσει την κατάχρηση ουσιών, την κατάθλιψη και να αποδεχθεί τη σεξουαλική του ταυτότητα…

Καθώς ο σερ Elton John μετακινείται με δυσκολία, οι διοργανωτές προνόησαν και δεν τον άφησαν να ανεβεί τα 24 σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο της αίθουσας του “Grand Theatre Lumiere”. Ο καλλιτέχνης έφθασε στην είσοδο περνώντας από μια διπλανή πόρτα. Ψηλά στα σκαλιά, χαιρετούσε όλο χαμόγελα τους θαυμαστές του, ενώ άστραφταν τα φλας των φωτογράφων.