Έχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας Τιτανικός στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 1997 και το κλασικό πλέον φιλμ του James Cameron με τον Leonardo DiCaprio και την Kate Winslet συνεχίζει να συγκινεί και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Leonardo DiCaprio ο ηθοποιός ρωτήθηκε ξανά για το αν χωρούσε τελικά ο Jack στην περιβόητη πόρτα μαζί με την Rose…

Ο Leonardo Di Caprio δεν απάντησε, συμφώνησε όμως πως πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη διαμάχη για σκηνή ταινίας που έχει υπάρξει ποτέ!

Ακολουθούν 12  άγνωστες λεπτομέρειες από την αγαπημένη ταινία…

  1. Ο Robert De Niro είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον ρόλο του “Captain Smith” όμως μία ξαφνική ασθένεια του ηθοποιού ανέτρεψε τα σχέδια.

2. Πως θα ήταν αν η Gwyneth Paltrow ήταν στη θέση της Kate Winslet; Η ηθοποιός είχε προταθεί για τον ρόλο Rose Dewitt Bukater.

3. Στην τελευταία σκηνή του έργου, όταν η Rose πεθαίνει και ξανασυναντά τον Jack στην σκάλα του Τιτανικού, το ρολόι δείχνει 2:20… Είναι η ίδια ώρα που το πλοίο είχε βυθιστεί.

4. Οι ηθοποιοί Rob Lowe, Rupert Everett, Peter Greene και ο Pierce Brosnan ήταν επίσης υποψήφιοι για τον ρόλο του Cal όμως ο Billy Zane θεωρήθηκε ο καταλληλότερος.

5. H Kate Winslet είχε κάποιες στιγμές αυτοσχεδιασμού με την περίφημη σκηνή όπου φτύνει τον Cal στο πρόσωπο να είναι μία από αυτές.

6. Η Lindsay Lohan, που ήταν τότε μόλις 8 ετών είχε αρχικά επιλεχθεί να παίξει τη μικρή Cora το αγαπημένο κορίτσι του Jack (“You’re still my best girl”), αλλά ο James Cameron θεώρησε πως δεν ήταν σωστή επιλογή καθώς τα κόκκινα μαλλιά της θύμιζαν αρκετά την Rose και τη μητέρα της Ruth.

7. Όταν η Rose τρέχει στους διαδρόμους προσπαθώντας να βρει τον Jack η αντίδραση της στα παγωμένα νερά που είχαν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στο πλοίο ήταν αληθινή. Το νερό ήταν στην πραγματικότητα από τον Ειρηνικό Ωκεανό και ήταν ΠΑΓΟΣ!!!

8. Οι άνθρωποι των στούντιο έδειχναν προτίμηση στο πρόσωπο του Matthew McConaughey για τον ρόλο του Jack αλλά ο James Cameron επέμεινε πως ο κατάλληλος είναι ο Leonardo DiCaprio. Ο Johnny Depp και ο Brad Pitt ήταν επίσης υποψήφιοι.

9. Η Kate Winslet αρνήθηκε να φορέσει την ειδική αδιάβροχη στολή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να αρρωστήσει με πνευμονία.

10. Η παραγωγή της ταινίας κόστισε περισσότερο από ότι η κατασκευή του πλοίου! Η ταινία Τιτανικός είχε κοστίσει 200.000.000$ ενώ η κατασκευή του αληθινού Τιτανικού είχε κοστίσει 7.500.000$ το 1912.

11. Η επιτυχία του φιλμ ήταν τόσο μεγάλη που ο Τιτανικός ήταν η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε σε video ενώ ακόμα παιζόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

12. Στη διάσημη σκηνή όπου ο Jack ζωγραφίζει την Kate, ο πραγματικός ζωγράφος είναι ο James Cameron! Στην πραγματικότητα ο Leonardo DiCaprio δεν ξέρει να ζωγραφίζει με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να αναλάβει τον ρόλο του ζωγράφου για τις ανάγκες του έργου. Τα χέρια που φαίνονται στην σκηνή είναι του James Cameron και μάλιστα η σκηνή είχε ντουμπλαριστεί καθώς ο σκηνοθέτης είναι αριστερόχειρας.