Ο Κώστας Ευριπιώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο ηθοποιός έδινε μία πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η ηθοποιός Καίτη Φίνου.

Η περιπέτεια της υγείας του γνωστού ηθοποιού, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση “Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης”.

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Ο ηθοποιός που είχε μία σημαντική παρουσία στο χώρο της υποκριτικής, έγινε ευρέως γνωστός με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά “Της Ελλάδος τα Παιδιά”, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995 αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των πρώτων χρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονταν στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας και ο Κώστας Ευριπιώτης υποδυόταν έναν από τους τρεις σμηνίτες που υπηρετούσαν εκεί. Ο ηθοποιός καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού με αυτόν τον ρόλο. Ήταν ο σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος ή ο “παλιός”. “Σε μένα; Τον παλιό;”, συνήθιζε να λέει συνεχώς ο ήρωας του έργου…

“Ξέρετε τι είναι μετά από 25 χρόνια να σε φωνάζουν “γεια σου παλιέ;”. Ξέρεις τι είναι να σε φωνάζουν Βλάχο και να γυρνάς κιόλας;” ~Κώστας Ευριπιώτης

Ένας ηθοποιός που δεν ήταν να παίξει και ένα όνομα που δεν έπρεπε να δοθεί…

Η συμμετοχή του Κώστα Ευριπιώτη στο “Της Ελλάδος τα παιδιά”, τη σειρά που έδωσε μία πολύ μεγάλη ώθηση την καριέρα του, έγινε τυχαία και με τη βοήθεια του Δημήτρη Φραγκίουγλου ή αλλιώς του θρυλικού “Χλαπάτσα” από την εν λόγω σειρά. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί παλαιότερα μαζί σε ένα σίριαλ της ΕΡΤ μαζί με τον Κώστα Βουτσά.

“Εγώ μπήκα με πολύ απλό τρόπο στο σήριαλ. Είχαν έναν άλλο ηθοποιό για τον ρόλο μου, αλλά δεν έμειναν ευχαριστημένοι κι έτσι αποφάσισαν να με καλέσουν. Έπαιξα σε μια σκηνή, τους άρεσε και κολλήσαμε. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση στο σενάριο ήταν οι εμπνευσμένοι διάλογοι. Από την άλλη, υπήρχε και το σουρεαλιστικό στοιχείο που επηρέασε αρκετά την νεότερη κωμωδία της Ελλάδας. Αξίζει να σου αναφέρω, έχοντας παρακολουθήσει ανάλαφρες παραστάσεις της εποχής πριν γίνω ηθοποιός, πως τότε υπήρχε ακόμα ο “δεκαπεντασύλλαβος”. Η αμεσότητα και η σουρεαλιστικότητα σε αυτό που θες να πεις έφερε κάτι καινούριο. Μάλιστα, ενώ υπήρχε ένας βασικός “μπούσουλας” τον οποίο και ακολουθούσαμε, πολλά αστεία γεννιόντουσαν εκείνη τη στιγμή και τα κρατάγαμε”, είχε δηλώσει ο Κώστας Ευριπιώτης στο VICE.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το όνομα της σειράς δεν ήταν αυτό αρχικά. Το πρώτο όνομα της σειράς ήταν “Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά”, το οποίο παρέπεμπε στο τραγούδι που υπέγραφε ο δημιουργός και ερμήνευσε η Σοφία Βέμπο στον πόλεμο του ’40.

Ο Μίμης Τραϊφόρος κατήγγειλε τότε τον αυθαίρετο σφετερισμό του τραγουδιού στον τίτλο του σίριαλ και είχε δηλώσει τότε επίσημα πως: “προσέβαλε τη μνήμη αυτών που πολέμησαν στον τελευταίο πόλεμο και της Σοφίας Βέμπο, που ερμήνευσε το θρυλικό τραγούδι”.

“Εντελώς τυχαία πήρα τον ρόλο γιατί ενώ είχαν γυρίσει δυο επεισόδια, δεν τους καθόταν κάποιος από τους ηθοποιούς. Υπήρχε ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Νίκος Αλεξίου, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, αλλά δεν τους καθόταν ο τρίτος.” ~Κώστας Ευριπιώτης

“Εγώ δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο”, αφιερωμένο στον Κώστα Ευριπιώτη…

Το τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου “Εγώ δεν πάω Μέγαρο” τραγουδήθηκε και τραγουδιέται, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως η ντίβα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού το αφιέρωνε στον Κώστα Ευριπιώτη…

Μάλιστα, φέρεται οι δυο τους να ήταν ζευγάρι, με τις φήμες να φουντώνουν όταν συνεργάστηκαν σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε μιλήσει σε συνέντευξη του για το πώς αισθανόταν για την αφιέρωση της Ρίτας Σακελλαρίου. “Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: “Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;”. Και τους απάντησε: “Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!”