Σαν σήμερα στις 21 Μαρτίου του 1960 έκανε την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “Το Κλωτσοσκούφι”.

Σε σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου ήταν μία ταινία με τεράστια εισπρακτική επιτυχία για την Φίνος Φιλμ.

Εκείνη τη χρονιά η Αλίκη ανταγωνίστηκε την Αλίκη αφού πρώτη σε εισπράξεις είχε έρθει το θρυλικό “Το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” ενώ το “Κλωτσοσκούφι” κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον πίνακα κατάταξης των εμπορικότερων ταινιών του 1960. Και οι δυο ταινίες αποτελούσαν παραγωγές της Φίνος Φιλμ.

Την περίοδο των γυρισμάτων αυτής της ταινίας η Αλίκη Βουγιουκλάκη απασχολούσε τον τύπο της εποχής καθημερινά με το φημολογούμενο ερωτικό ειδύλλιο της με τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Ο διάδοχος κατάφερνε να ξεφύγει από την ασφάλεια του για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα της ταινίας ενώ ο Φίνος είχε βελτιώσει τις οδικές υποδομές προς τα στούντιο στους Αγίους Αναργύρους για να μην πάθει κάποια ζημιά το σπορ αυτοκίνητο του Τέως Βασιλιά.

Η μοναδικότητα του Φίνου και επαγγελματισμός του ώστε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να είναι άψογο είναι γνωστή και φαίνεται και στην ταινία το Κλωτσοσκούφι…

Η συμφωνία είχε κλειστεί, τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί και το υλικό είχε μονταριστεί όταν ο Φίνος βλέποντας την ταινία σε ιδιωτική προβολή αποφάσισε πως η ταινία δεν μπορεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες…

Ο λόγος άρνησης του Φίνου σε μία ταινία σχεδόν έτοιμη προς προβολή ήταν πως ο πρωταγωνιστής ήταν ακατάλληλος “παρτενέρ” για τη μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία.

Ο αρχικός πρωταγωνιστής της ταινίας, Μιχάλης Νικολινάκος, φαίνεται πως κρίθηκε ακατάλληλος λόγω ύψους! Η ταινία αν και είχε γυριστεί κανονικά ο Φίνος διαισθανόμενος πως οπτικά δεν ταιριάζουν με την Αλίκη ως ζευγάρι δεν δίστασε να ξαναγυρίσει την ταινία με πρωταγωνιστή τον εξαίσιο Αλέκο Αλεξανδράκη στον ρόλο του κ. Βέγγελη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η πρώτη επιλογή μετά από την απόφαση να ξαναγυριστεί η ταινία ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ο οποίος λόγω θεατρικών υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε.

Η ταινία είχε μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία επιβεβαιώνοντας το ρητό “Κάθε εμπόδιο για καλό”. Η ταινία αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες της Φίνος Φιλμ με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.