Διαγωνισμό χορού φαίνεται πως πραγματοποίησαν στην Αγγλία με συμμετέχοντες χορευτικές σκηνές από ταινίες όλων των εποχών. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους οι ταινίες Grease, Pulp Fiction και Flashdance.

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη στην Αγγλία με θέμα τις καλύτερες χορευτικές σκηνές στον κινηματογράφο, η ταινία “Dirty Dancing” κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της ακόμα και την θρυλική σκηνή χορού στην ταινία “Singin’ in the Rain” με τον μοναδικό Gene Kelly να χορεύει στη βροχή.

Η ταινία “Dirty Dancing” με πρωταγωνιστές τους Patrick Swayze, Jennifer Grey, προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1987 σπάζοντας τα ταμεία με τις εισπράξεις της ενώ σήμερα 32 χρόνια μετά, η ρομαντική ταινία συγκινεί ακόμα με τη μουσική να κυριαρχεί στο έργο.

Η ιστορία του “Dirty Dancing” ολοκληρώνεται με έναν χορό. Οι δύο πρωταγωνιστές χορεύουν το μουσικό θέμα “Time OF My Life” με το παρευρισκόμενο κοινό να τους αποθεώνει.

 

Ο Johnny (Patrick Swayze) σηκώνει ψηλά την αγαπημένη του Baby (Jennifer Grey) κατά τη διάρκεια του χορευτικού και η μοναδική σκηνή ψηφίστηκε ως η ωραιότερη όλων των εποχών σε ταινία χορού.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το κοινό μεταξύ 18-25 ετών ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους “ballroom” χορούς.

Η κατάταξη της έρευνας είναι η ακόλουθη

  1. Dirty Dancing
  2. Grease
  3. Singin’ in the Rain
  4. Saturday Night Fever
  5. Footloose
  6. Flashdance
  7. Pulp Fiction
  8. West Side Story
  9. Step Up
  10. The Breakfast Club