Το δεύτερο μυθιστόρημα της Sally Rooney με τίτλο “Normal People”, ανακηρύχθηκε “Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς” στην τελετή απονομής των ετήσιων Βρετανικών Βραβείων Βιβλίου (British Book Awards) που διοργανώνονται από το περιοδικό “The Bookseller”.

Η 28χρονη συγγραφέας από την Ιρλανδία αναδείχθηκε νικήτρια, ανατρέποντας τις προβλέψεις πως το βραβείο θα απονεμηθεί στη Michelle Obama για το αυτοβιογραφικό της βιβλίο, “Becoming”.

 

Η Sally Rooney δεν ήταν παρούσα στην τελετή απονομής για να παραλάβει το βραβείο της, αλλά σε δήλωσή της τόνισε:

“Είναι ένα τεράστιο προνόμιο και τιμή μου να λαμβάνω το βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς. Θέλω να πω ευχαριστώ, ειδικά επειδή αισθάνομαι ότι είχα μια εξαιρετική εμπειρία με αυτό το βιβλίο. Είχα τεράστια υποστήριξη από τον εκδότη μου, Faber & Faber φυσικά, αλλά και από την κοινότητα βιβλιοθηκών γενικά, από τις βιβλιοθήκες και τους βιβλιοθηκονόμους και από την κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τα βιβλία”.

Το δεύτερο βιβλίο της Sally Rooney περιγράφει την ερωτική σχέση μεταξύ δύο εφήβων αρχικά μαθητών και στη συνέχεια φοιτητών πανεπιστημίου, της Μάριαν και του Κόνελ από μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Στην ιστορία της η συγγραφέας διερευνά τις ταξικές αποχρώσεις, τον ηλεκτρισμό της πρώτης αγάπης και τις πολύπλοκες εμπλοκές της οικογένειας και των φίλων.

Το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως προσαρμόζεται για τηλεοπτική σειρά του BBC3 με τη Sally Rooney να επιμελείται το σενάριο.