Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί σε αυτό το εγχείρημα… Εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχουν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τα πρώτα μοντέλα που κυκλοφόρησαν δεν είχαν το design που θα ονειρευόσουν και θα ευχόσουν να είχες αγοράσει ένα απλό «Mountain Bike» παρά το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Γι’αυτό το λόγο εταιρίες που ασχολούνται κυρίως με της μοτοσυκλέτες όπως η Ducatti, η Harley Davidson άλλα και η Novus που δίνει πιο πολύ έμφαση στο design, βάζουν την πολυετή εμπειρία τους και δημιουργήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μάζα.

Συγκεκριμένα οι τρεις εταιρίες κατασκεύασαν τρία δίτροχα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα σας κάνουν να θέλετε να πετάξετε ότι άλλο έχετε στην άκρη και να αγοράσετε άμεσα ένα από αυτά

Ducati «MIG-RR»

Το Ducati «MIG-RR», είναι ένα mountain bike που θα βρεθεί στην αγορά από τον Απρίλιο, στην τιμή των 6.250 ευρώ, μια μέση τιμή, αν συγκρίνει κάποιος και την τεχνογνωσία και το στυλ Ducati που όπως και να το κάνουμε αξίζει το κόστος.

Ducati Mig RR

Ducati Mig RR Engine

Το ηλεκτρικό mountain bike της Ducati έχει ανάρτηση (170mm) εμπρός και (160mm) πίσω και κινείται από τον κινητήρα «Shimano Steps E800» και με μπαταρία 504Wh.

Τα φρένα του αποτελούνται από τετραπίστονες δαγκάνες, διαθέτει τροχούς Mavic 29 ιντσών πίσω και 27,5 εμπρός, και πολλά στοιχεία από ανθρακονήματα (που τα καθιστούν ιδιαίτερα ελαφρύ) και υπόσχεται μία απολαυστική εμπειρία στο δρόμο.

Harley-Davidson «Electric Concept Ride»

Για την Harley-Davidson τα λόγια είναι περιττά… Η εταιρεία πρόκειται να εμφανίσει σύντομα την πρώτης της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα «LiveWire», η οποία θα αντικαταστήσει τους εμβληματικούς V κινητήρες της Harley με ηλεκτρικά μοτέρ.

Αυτή η τολμηρή κίνηση της εταιρίας, φαίνεται πως έβαλε τα στελέχη της Harley-Davidson σε σκέψεις και έτσι, είναι πλέον να παρουσίασαν δύο νέα Concept ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Harley-Davidson «LiveWire»

Το mountain bike ποδήλατο της Harley, είναι ότι πιο όμορφο μας έχει δείξει η εταιρία. Το ηλεκτρικό ποδήλατο θα έχει εμπρός και πίσω ανάρτηση, χοντρά ελαστικά καθώς και υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω. Τέλος το mountain bike της Harley έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος για να απολαμβάνεται Extreme off road καταστάσεις.

Πάντως η Harley σύμφωνα να όσα υπόσχεται και τα όσα έχουμε μάθει ως τώρα θα αργήσει να βάλει αυτό το concept σε παραγωγή.

Head «Novus»

Όταν μιλάς για Novus τότε θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη… Και αν το οικονομικό δεν είναι θέμα για σένα και θα έδινες για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο όσα αξίζει ένα αυτοκίνητο, τότε το Novus «Head» είναι ότι πρέπει για σένα.

Head Novus

Αυτή τη στιγμή το Novus είναι ότι πιο όμορφο και εντυπωσιακό κυκλοφορεί στο δρόμο. Διαθέτει 100χλμ αυτονομία αλλά και 100χλμ τελική ταχύτητα, κάνοντας τους μοτοσυκλετιστές να μένουν άγαλμα όταν θα τους προσπερνά ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο.

Διαθέτει το hot design στην κατηγορία του, επίσης ο κινητήρας που «φοράει» είναι 14kW… Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα κατασκευαστεί μόνο 1000 κομμάτια και το κόστος θα ξεπερνά τα 40.000 δολάρια, αλλά το design του και ο κινητήρας τους αξίζουν τα λεφτά του (σ.σ. Αρκεί να τα έχεις!!).

Πάντως είναι λογικό η Head να κλέβει τις εντυπώσεις στα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα καθώς έχει μεγάλη ιστορία στα ποδήλατα και δει στα ηλεκτρικά.