Η Nike πέρασε σε μια νέα καινοτομία στην κατασκευή παπουτσιών με ενσωματωμένη τεχνολογία… Η εταιρία παρουσίασε τα πρώτα αθλητικά παπούτσια τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού, με εντολή που παίρνουν από ένα “έξυπνο” κινητό ή με το πάτημα κουμπιού!

Ναι καλά ακούσατε… Τέρμα το σφήξιμο στα πόδια και το ενοχλητικό σκύψιμο για να δέσεις τα κορδόνια σου!

Το αθλητικό παπούτσι «Nike Adapt ΒΒ», που καταργεί την ανάγκη για λύσιμο και δέσιμο κορδονιών έχει σχεδιασθεί κατ’ αρχήν για παίκτες μπάσκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί βέβαια και σε άλλα σπορ αλλά και γιατί όχι για καθημερινό αθλητικό παπούτσι.

Η κυκλοφορία του «Nike Adapt ΒΒ» αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2019 στην αμερικανική αγορά και το κόστος θα έιναι στα 350 δολάρια.

Το παπούτσι θα πρέπει φορτισεί όπως ένα κινητό ή ένα tablet ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα «πατάκι» επαναφόρτισης.

Η Nike δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πώς ακριβώς θα γίνεται η επικονωννία μεταξύ του τηλεφώνου και του παπουτσιού ώστε να λαμβάνει τις εντολές. (σ.σ. Πιθανότατα θα υπάρχει διασύνδεση με Bluetooth).

Αυτό όμως που έγινε γνωστό από τον διευθυντή καινοτομιών της εταιρείας, Έρικ Αβάρ, οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app) (σ.σ. πιθανότατα για Android και iOS), που θα αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά θα τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στο σωστό χρόνο.

Η Nike προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και σε άλλα παπούτσια της στο μέλλον, αλλά, παραμένει μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο θα την «αγκαλιάσουν» οι καταναλωτές.