Από τις 25 Φεβρουαρίου και για τρεις ημέρες η Αθήνα υποδέχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival, ένα διεθνές γεγονός, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα “Νίκος Σκαλκώτας”.

To Athens Fashion Film Festival στο πρώτο έτος της λειτουργίας του είναι μία μοναδική πολιτιστική συνάντηση. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου θα αποτελέσει το απόλυτο σημείο συνάντησης για σχεδιαστές μόδας, κινηματογραφιστές, εικαστικούς, εταιρίες μόδας, διαφημιστικούς οργανισμούς, ηθοποιούς, σεναριογράφους, δημοσιογράφους, VIPs, διασημότητες, bloggers κ.λ.π.

Ένα σημείο συνάντησης για όλους και φυσικά για όσους αγαπούν πραγματικά τη μόδα και τον κινηματογράφο.

Πρόκειται για μία συνένωση επαγγελματιών διεθνούς φήμης αλλά και ανερχόμενων δημιουργών στον τομέα της μόδας, της τέχνης, της διαφήμισης και του κινηματογράφου. Ο στόχος του φεστιβάλ μόδας κινείται παράλληλα με την τάση που κυριαρχεί διεθνώς για προώθηση του “πραγματικού είναι” των εταιριών ομορφιάς, μόδας και lifestyle μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές υψηλών προδιαγραφών.

Την επιμέλεια του Athens Fashion Film Festival (AthensFFF) έχει αναλάβει η εταιρεία Athens Cultural Creatives ενώ η Ελληνοιταλίδα σκηνοθέτης και παραγωγός Nicole Αλεξανδροπούλου είναι η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού.

Το φεστιβάλ μόδας ακολουθεί τα πρότυπα των αντίστοιχων φεστιβάλ μόδας του εξωτερικού και περιλαμβάνει 100 περίπου ταινίες(μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ) στα αφιερώματα και στο διαγωνιστικό κομμάτι, διαλέξεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις και master classes.

Στο AthensFFF θα τιμήσουν με την παρουσία τους κάποια από τα ονόματα του χώρου όπως ο Valerio Capelli της Corriere Della Sera, η ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival, Constanza Cavalli Etro και άλλοι.

Στο Athens Fashion Film Festival θα προβληθούν μεταξύ άλλων τα καλύτερα Short Fashion Films των μεγαλύτερων διεθνώς οίκων μόδας (Gucci, Hermes, Prada, Cartier κ.α) τα οποία φέρουν την υπογραφή μεγάλων σκηνοθετών όπως Anderson, Polanski, Aveillan.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ αποτελούμενη από 9 μέλη, συγκροτείται επί του παρόντος από τους Dario Nardella (δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας), Valerio Cappelli (αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera και πρόεδρος της επιτροπής), Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (κριτικός κινηματογράφου), Orsola de Castro (ιδρύτρια του “Fashion Revolution” στο Λονδίνο), Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση (Ιδρύτρια του “Take Off Greece”), Tuna Yilmaz (διευθυντής του Istanbul Fashion Film Festival), Τζένη Μπαλατσινού (παρουσιάστρια / μοντέλο).


Βασικά Initiatives του
AthensFFF 

  • “FFFMILANO FOR WOMEN” δράση από το πρόγραμμα του Milano Fashion Film Festival, προβολές, παρουσίαση και round table. Παρουσιάζει η ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival, Constanza Cavalli-Etro
  • “CITIZEN HABIT / ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” παρουσίαση του βιβλίου Firenze. Fashion Atlas από την Maria Luisa Frisa (Επιμελήτρια και Κριτικός μόδας), προβολές και round table.
  • “REGENERATIVE FASHION / ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΔΑ” παρουσίαση, προβολές και round table με την Orsola de Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”).

Παράλληλες δράσεις και events

  • Τελετή Έναρξης: Προβολή Ταινίας, Επίδειξη Μόδας, Πάρτι
  • Τελετή Λήξης: Βραβεία – Προβολή Ταινίας, Πάρτι
  • Masterclass με θεματική “Fashion in Film” από την Daniela Ciancio (Διεθνώς βραβευμένη Ιταλίδα ενδυματολόγος)
  • Κινηματογραφικό Εργαστήριο για παιδιά

Βραβεία

Best Music, Best Editing, Best Production, Best Photography, Best Documentary, Best Experimental Fashion Film, Best Fashion Film, Best Director, Best New Fashion Director, Best Green Fashion film, Youth Jury Award.