Το διάσημο φόρεμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ από τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ το 1974 πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις αρχές Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών “Julien’s Auctions”.

Το απαλό γαλάζιο φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα της ηθοποιού είχε σχεδιαστεί από την ‘Εντιθ Χεντ και η τιμή πώλησης του κυμαίνεται μεταξύ 4.000 έως 6.000$. Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε επίσης πως θα δημοπρατηθούν μαζί το φόρεμα περισσότερα από 1.200 ακόμη προσωπικά αντικείμενα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Μια ζώνη Cartier από ατόφιο ασήμι με επίστρωση χρυσού που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε παραγγείλει για τη μητέρα της θα είναι επίσης στη δημοπρασία του οίκου. Ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος και επικεφαλής της διεύθυνσης του Julien’s Auctions, είπε ότι η ζώνη αναμένεται να πωληθεί σε ποσό που θα ξεπερνά τα 40.000$.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια ενώ προσφορές μπορούν επίσης να υποβληθούν μέσω του ιστοτόπου του οίκου δημοπρασιών.

Η Ελίζαμεθ Τέιλορ η οποία έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 79 ετών ήταν η επιτομή της λάμψης της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με την αγάπη της στα διαμάντια, τα βιολετί μάτια της και μια συναισθηματική ζωή με θυελλώδεις σχέσεις και οκτώ γάμους, οι δύο από τους οποίους ήταν με τον Ουαλό Ρίτσαρντ Μπάρτον.