Τι σχέση έχει ο Γιώργος Λάνθιμος με τη μόδα; Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ετοιμάζει το επόμενο βήμα του με μία συνεργασία έκπληξη με τον οίκο μόδας Gucci.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης αποτέλεσε την επιλογή του μεγάλου οίκου για τη φωτογράφηση του “Gucci Art Book” για τη συλλογή Cruise 2020 στη Leda Gallery της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Η Leda Gallery είναι ένα πραγματικό κλασικό αριστούργημα που βρίσκεται μέσα στη Villa Albani Torlonia. Η Villa Albani Torlonia σχεδιάστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Carlo Marchionni, με σκοπό να στεγάσει τη συλλογή από αντίκες του Καρδιναλίου Alessandro Albani, που ήταν ανιψιός του Πάπα Κλεμέντιου ΧΙ και στην πορεία έγινε πόλος έλξης για συζητήσεις σχετικές με την τέχνη, αλλά και κονσέρτα, χορούς και μασκέ πάρτι της εποχής. Ανάμεσα στα έργα τέχνης που βρίσκονται εκεί, υπάρχουν κάποια ελληνικά αγάλματα εξαιρετικής αισθητικής καθώς και πολλά ρωμαϊκά γλυπτά.

Η Leda (Λήδα) και ο κύκνος είναι ένα ένα ρωμαϊκό αντίγραφο ενός ελληνικού αγάλματος του 4ου π.Χ. Αιώνα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Leda Gallery.

Η επιθυμία του Αlessandro Michele, του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci, o οποίος και έχει αναλάβει την επιμέλεια του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν στην πραγματικότητα να μεγεθύνει τη σημασία της αξίας του αντιγράφου, ως πιο αυθεντικό και πραγματικό από το πρωτότυπο του.

Το art book θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2019 από την IDEA Books και από τα έσοδά του θα πραγματοποιηθεί η συντήρηση της Leda Gallery.