Ένα αφιέρωμα στον Karl Lagerfeld θα διοργανωθεί στις 20 Ιουνίου στο Παρίσι. Ο Karl Lagerfeld αποτελεί ίσως το αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον χώρο της μόδας. Εμβληματική προσωπικότητα, ιδιοφυής σχεδιαστής και στιλίστας, εκκεντρικό fashion icon, μοναδικός φωτογράφος και δημιουργός ταινιών μικρού μήκους και διαφημιστικών.

Το αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Palais, χώρο όπου ο σχεδιαστής μόδας παρουσίαζε τα παραμυθένια ντεφιλέ του για τη Chanel, ανακοίνωσαν οι οίκοι μόδας Chanel, Fendi και Karl Lagerfeld.

“Πατάω γερά στη Γη. Απλώς όχι σε αυτή τη Γη.” ~Karl Lagerfeld

“Αυτή η μοναδική εκδήλωση θα αναδείξει την κληρονομιά του καλλιτέχνη και τη δημιουργικότητά του που ξεπερνά τον χώρο της μόδας και επεκτείνεται στο σχέδιο, στη φωτογραφία, στις εκδόσεις, στην εικονογράφηση”, υπογραμμίζουν οι τρεις οίκοι των οποίων ο Karl Lagerfeld διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Προσωπικότητες θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να παραστούν σε αυτή τη γιορτή.

“Ο άνθρωπος της Αναγέννησης” θα εξυμνηθεί μέσα από “ένα patchwork από βίντεο που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπου παρεμβάλλονται σύντομες συνεντεύξεις πολλών ανθρώπων που ήταν κοντά του”. Στο εγχείρημα αυτό “συνεισφέρουν ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές των οποίων ο Karl Lagerfeld θαύμαζε τη δουλειά” και οι οποίοι θα “ερμηνεύσουν κομμάτια από τη μουσική και τη λογοτεχνία που τόσο πολύ αγαπούσε”, εξηγεί ο Καναδός σκηνοθέτης Robert Carsen που ανέλαβε τον σχεδιασμό της εκδήλωσης.

Ο Karl Lagerfeld διάβαζε Όμηρο πριν ξεκινήσει το σχολείο και ήταν ο άνθρωπος που στο τέλος κάθε επίδειξης σκεφτόταν πάντα την επόμενη.