Αν ζούσε σήμερα η μεγάλη ηθοποιός της χρυσής εποχής του Hollywood θα έκλεινε τα 90 της χρόνια. Η Audrey Hepburn γεννήθηκε στις 4/5/1929 και οι Βρυξέλλες τιμούν τη γέννηση της εμβληματικής προσωπικότητας της τέχνης με μία μεγάλη έκθεση δίνοντας μια προσωπική ματιά στη ζωή και το έργο της.

Η έκθεση με τίτλο “Intimate Audrey” που ξεκίνησε την 1 Μαΐου καλεί το κοινό να περιπλανηθεί, να θυμηθεί ή να γνωρίσει το ξεχωριστό κόσμο της Audrey. Ποια είναι η δυνατότερη ανάμνηση σας από την Audrey;

Η βελγική πρωτεύουσα που αποτελεί και τον τόπο γέννησης της ηθοποιού πραγματοποιεί το “Intimate Audrey” στον εκθεσιακό χώρο “Vanderborght” με τον γιο της ηθοποιού Sean Hepburn Ferrer να επιμελείται της έκθεσης. Δύο όροφοι και 800 τ.μ. αφιερωμένα στη μεγάλη ηθοποιό…

Πλήθος φωτογραφιών βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η έκθεση επικεντρώνεται στη γυναίκα Audrey πίσω από τον θρύλο και όχι στην εικόνα.

Το διάσημο σκούτερ από την κλασική ταινία του 1953 “Roman Holiday” που χάρισε στην ηθοποιό το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου περιμένει το κοινό στον χώρο της έκθεσης μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα και βραβεία και όχι μόνο.

Φορέματα και αξεσουάρ της κομψής ηθοποιού αλλά και άγνωστα σχέδια μόδας και κείμενα ανθρωπιστικού περιεχομένου θα παρουσιαστούν.

Ο Sean Hepburn Ferrer, πατέρας του οποίου ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Mel Ferrer, σημειώνει πως ήθελε να προσφέρει μια πιο προσωπική ματιά της ζωής της Βρετανίδας ηθοποιού, η οποία αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της σε φιλανθρωπικό έργο, ενώ έγινε πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF.

H έκθεση “Intimate Audrey” θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου ενώ όλα τα έσοδα αυτής θα διατεθούν στην “EURORDIS-Rare Diseases Europe” και στα νοσοκομεία Brugmann και Bordet στις Βρυξέλλες.