Ένα ταξίδι στον κόσμο του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα μέσα από την νοσταλγική έκθεση παιχνιδιού Vintage Toys 2019.

Για 6 συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η έκθεση bazaar παιχνιδιών μιας άλλης εποχής στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών στο Γκάζι από τις 12 έως και 14 Απριλίου.

Τα παιχνίδια αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο διασκέδασης αλλά και όξυνσης της φαντασίας καθώς διεγείρουν την σκέψη του ατόμου. Ένα καλό παιχνίδι προκαλεί τέρψη στη ψυχή και συντελεί στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Ποια είναι τα παιχνίδια ερεθίσματα των προηγούμενων γενιών;

Ο μπαμπάς θα παίξει φλιπεράκι, η μαμά θα αγκαλιάσει ξανά την αγαπημένη της Παταπούφα και το παιδί θα γνωρίσει τα παιχνίδια που κρατούσαν συντροφιά στους γονείς του όταν ήταν και εκείνοι παιδιά!

Ο Super Mario σε κατασκευή lego και τα αγαπημένα Playmobil να απεικονίζουν την Βικτωριανή εποχή! Ρετρό κονσόλες, λούτρινα, κόμικς και παλιά εφηβικά περιοδικά, δίσκοι βινυλίου, pedal cars και ποδήλατα, αυτοκόλλητα, Arcade καμπίνες, Subbeteo, οι αγαπημένοι Ευχούληδες που στα 80’s κονταροχτυπήθηκαν σε πωλήσεις με την Barbie, επιτραπέζια…

Χαρακτηριστική έμεινε στην μνήμη μου μία σκηνή όπου μία μαμά έδειχνε στην 4χρονη κόρη της το παλιό τηλέφωνο λέγοντας: “Το βλέπεις αυτό εκεί; Έτσι ήταν το τηλέφωνο!”

Το παιχνίδι των 70’s “Τάκα Τάκα”.

Το παιχνίδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη όμως κατηγορήθηκε ως επικίνδυνο καθώς καταγράφηκαν πολλοί τραυματισμοί και ατυχήματα.

Επίσης είχε κατηγορηθεί για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το παιχνίδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα ενώ μάλιστα έγινε τραγούδι από τον Τέρη Χρυσό!

Εκπλήξεις και δώρα περιμένουν τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές του από το ειδικά διαμορφωμένο bazaar.

Στην έκθεση Vintage Toys 2019 ένας νοσταλγικός παιδότοπος έχει στηθεί και υποδέχεται τους λιλιπούτειους επισκέπτες παρουσία των γονέων.

Ένα ταξίδι στις προηγούμενες δεκαετίες με τις προσωπικές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας να ζωντανεύουν.

Τιμή εισιτηρίου: 5€ με ισχύ για όλο το τριήμερο της έκθεσης
Δωρεάν είσοδος για cosplayers και παιδιά έως 6 ετών