Πριν από λίγες ημέρες το παλάτι του Buckingham προέβη στην ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση πως το πριγκιπικό ζεύγος, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πρόκειται να μετακομίσουν σε δικό τους σπίτι. Η νέα οικία είναι το λεγόμενο το Frogmore Cottage.

Το αγρόκτημα Frogmore Cottage βρίσκεται μέσα στο κτήμα του Ουίνδσορ που αποτελεί μέρος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας από τον 18ο αιώνα.

Σύμφωνα με την Roya Nikkhah, την βασιλική ανταποκρίτρια της Sunday Times, ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν την ελπίδα πως θα είναι ανεξάρτητοι από το παλάτι Buckingham όμως η βασίλισσα Ελισάβετ έθεσε την απαγόρευση της ασκώντας βέτο στα σχέδια του πριγκιπικού ζεύγους.

Μία πηγή από τα εγχώρια του Buckingham ανέφερε στην βασιλική ανταποκρίτρια της Sunday Times το ακόλουθο μήνυμα:

“Ήθελαν το σπίτι τους να είναι τελείως ανεξάρτητο από το παλάτι του Buckingham όμως υπάρχει μία θεσμική δομή που δεν επιτρέπει αυτό το είδος ανεξαρτησίας. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του παλατιού οπότε δεν μπορούν να κάνουν ακριβώς ό,τι επιθυμούν”.

Η βασιλική ανταποκρίτρια Roya Nikkhah πρόσθεσε πως η νέα οικία του δούκα και της δούκισσας του Sussex, το Frogmore Cottage, θα αποτελεί το επίσημο σπίτι τους όμως το παλάτι του Buckingham θα είναι η σταθερή βάση τους για την πραγματοποίηση των επίσημων ραντεβού τους.