Η τελετή έναρξης του Athens Fashion Film Festival λαμβάνει χώρα σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην έναρξη του πρώτου φεστιβάλ μόδας θα προβληθεί και μία ταινία για τον μεγάλο σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν μερικές ημέρες σε ηλικία 85 ετών.

Η ταινία φέρει τον τίτλο Lagerfeld Confidentiel και μιλά για τη ζωή του του μεγάλου δημιουργού. Ένα αποκαλυπτικό πορτραίτο του Karl Lagerfeld, του ανθρώπου που συνέδεσε τον κινηματογράφο με τη μόδα, παρουσιάζεται μέσα από την κάμερα Rodolphe Marconi.

Στην ταινία το κοινό θα τον παρακολουθήσει να μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, την εικόνα και φυσικά τη μόδα ενώ μεταξύ άλλων μιλούν για τον αξεπέραστο μύθο η πριγκίπισσα Caroline του Μονακό και η ηθοποιός Nicole Kidman.

Ο Karl Lagerfeld αποτελεί ίσως το αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον χώρο της μόδας. Εμβληματική προσωπικότητα, ιδιοφυής σχεδιαστής και στιλίστας, εκκεντρικό fashion icon, μοναδικός φωτογράφος και δημιουργός ταινιών μικρού μήκους και διαφημιστικών.

Διάβαζε Όμηρο πριν ξεκινήσει το σχολείο και ήταν ο άνθρωπος που στο τέλος κάθε επίδειξης σκεφτόταν πάντα την επόμενη. Το πρόσωπο του θα αποτελεί πάντοτε ένα σημείο αναφοράς για τη μόδα και τα fashion films.

“Πατάω γερά στη Γη. Απλώς όχι σε αυτή τη Γη.” ~Karl Lagerfeld~

Το 1ο Athens Fashion Film Festival διοργανώνεται από την εταιρία Athens Cultural Creatives και την Nicole Αλεξανδροπούλου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και ΕλληνοΙταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Το AthensFFF αποτελεί μία μοναδική διεθνής πολιτιστική συνάντηση στην οποία η Μόδα συναντά τον Κινηματογράφο.

Ένας τριήμερος εορτασμός από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος στην Τελετή Έναρξης θα είναι μόνο με προσκλήσεις.