Ήταν τέλη Μαρτίου του 1957 όταν ο Elvis Presley αποφάσισε να προβεί στην αγορά μίας ιδιωτικής κατοικίας, της περίφημης Graceland.

Αν και ήταν μόλις 22 χρονών, η καριέρα του Elvis Presley είχε σχεδόν εκτοξευθεί και η ανάγκη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τον οδήγησε στην αγορά της Graceland η οποία έξι δεκαετίες μετά αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο της Αμερικής.

Ο Elis Presley σε στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας στην έπαυλη.

Η Graceland δεν ήταν απλά το σπίτι του βασιλιά της Rock ‘n’ Roll μουσικής. Μετά το θάνατο του Elvis το 1977 και με απόφαση της τέως συζύγου του Priscilla Presley μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς επισκέπτες μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ακόλουθες πληροφορίες για την ιστορική τοποθεσία

1. Η Graceland αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πάνω από 700.000 επισκέπτες ετησίως. Το πρώτο σε επισκεψιμότητα είναι ο Λευκός Οίκος.

2. Το όνομα Graceland δεν οφείλεται στον Elvis αλλά στους αρχικούς ιδιοκτήτες αυτής, το ζεύγος Moores, οι οποίοι την ονόμασαν έτσι προς τιμήν της θείας τους Grace Toof!

3. O Elvis αγόρασε την Graceland τότε στην τιμή των $102,500 ποσό ισοδύναμο των $880,380 σήμερα.

You ‘re in the army now… O Elvis Presley ποζάρει έξω από την Graceland την περίοδο της θητείας του στον στρατό.

4. Η Graceland έχει πέντε σειρές σκαλοπατιών.

5. Ο Bruce Springsteen ήταν ένας από τους πολλούς νεαρούς άνδρες που προσπάθησε να εισβάλλει στην Graceland έχοντας την ελπίδα μίας συνάντησης με τον βασιλιά.

Δυστυχώς ή και ευτυχώς για τον Bruce Springsteen , ο Elvis δεν ήταν καν στο σπίτι τη στιγμή της παράτολμης πράξης του.

6. Εκτός από την αγάπη του Elvis στο τηγανητό φυστικοβούτυρο και τα σάντουιτς μπανάνας ο ίδιος ήθελε πάντοτε η κουζίνα του να είναι εφοδιασμένη με φρέσκια πουτίγκα μπανάνας και βαζάκια με λάχανο τουρσί.

7. Ένα τμήμα στο δεύτερο όροφο της κατοικίας είναι απαγορευμένο για το κοινό.

Μπαμπάς και κόρη σε στιγμές οικογενειακής ευτυχίας… Ο Elvis Presley και η μικρή Lisa Marie Presley!

8. Μετά το θάνατο του Elvis Presley και έπειτα από προσπάθειες που έγιναν να κλέψουν το σώμα του από το νεκροταφείο Forest Hill του Memphis, η σορός του διακομίστηκε στην Graceland το 1977 μαζί με τη σορό της αγαπημένης του μητέρας Gladys.