Ο Πρίγκιπας Harry ήταν μόλις 12 ετών όταν η μητέρα του, η Πριγκίπισσα Diana έχασε τη ζωή στο Παρίσι σε ένα τραγικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου το 1997.

Ακόμα και σήμερα, ο πρίγκιπας, εξακολουθεί να λυπάται για τον άδικο τρόπο με τον οποίο έφυγε η μητέρα του από τη ζωή.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο πρίγκιπας είχε αποκαλύψει πως μετά την απώλεια της μητέρας του βίωσε το “απόλυτο χάος” ενώ καταπίεσε τα συναισθήματά του για δύο δεκαετίες μέχρι που ο αδελφός του, ο Πρίγκιπας William, του πρότεινε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια.

Σε συνέντευξη του στο Newsweek, ο Harry θυμόταν τις συνέπειες από τον πρόωρο θανάτο της Diana καθώς και το πόσο σκληρή ήταν συναισθηματικά για ένα παιδί, η τόσο μεγάλης δημοσιότητας κηδεία της.

“Η μητέρα μου ότι είχε φύγει από τη ζωή και εγώ έπρεπε να περπατήσω για αρκετή ώρα πίσω από το φέρετρο της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με παρακολουθούσαν, ενώ εκατομμύρια ακόμη παρακολουθούσαν από την τηλεόραση. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ζητηθεί από κάποιο παιδί να το κάνει αυτό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε αυτό σήμερα”, δήλωσε.

Μετά το χαμό της μητέρας του ο πρίγκιπας Harry πέρασε μία επαναστατική φάση η οποία του έδωσε και τη φήμη του κακού παιδιού της βασιλικής οικογένειας, αφού βρέθηκε σε μπελάδες κάποιες στιγμές όπως το 2005 που φόρεσε την στολή των Ναζί ή το 2012 που βρέθηκε γυμνός σε πάρτυ στο Λας Βεγκας.

“Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν πολύ νέος. Δεν ήθελα να είμαι στη θέση που ήμουν, αλλά τελικά αποφάσισα να “βγάλω το κεφάλι μου από την άμμο”. Άρχισα να ακούω τους ανθρώπους και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον ρόλο μου για καλό.”

Ο Πρίγκιπας Harry τότε είχε πει πως παρά το γεγονός ότι τα βλέμματα του κόσμου ήταν διαρκώς στραμμένα πάνω του, με αποτέλεσμα να νιώθει ότι βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση, εξακολουθούσε να προσπαθεί να έχει μία φυσιολογική ζωή, κάτι το οποίο έμαθε από την μητέρα του.

“Η μητέρα μου προσπάθησε αρκετά να μου δείξει πως είναι μία συνηθισμένη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ότι πήρε τον αδελφό μου και εμένα μαζί της για να δούμε τους άστεγους. Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από τη συνηθισμένη ζωή που έχουμε ο William και εγώ”, είχε αναφέρει ο Πρίγκιπας.

Ο Harry είχε παραδεχτεί πως επέλεγε να ψωνίζει μόνος του από το τοπικό supermarket, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι οι fans θα τον εντοπίσουν και θα τραβήξουν φωτογραφίες με τα τηλέφωνά τους!

“Είμαι αποφασισμένος να ζήσω μία σχετικά φυσιολογική ζωή και αν είμαι αρκετά τυχερός και αποκτήσω παιδιά, θα μπορέσουν και αυτά να ζήσουν έτσι. Ακόμη και αν ήμουν βασιλιάς, θα πραγματοποιούσα μόνος μου τις αγορές μου.”, είχε δηλώσει τότε.