Μπορούν τα γενέθλια της Αλίκης Βουγιουκλάκη να συνδυαστούν με τη Διεθνή Ημέρα Καπέλου; Φυσικά! Γιατί για μία μεγάλη σταρ όλα είναι πιθανά!

Η 20η Ιουλίου εκτός από ημερμηνία γέννησης της μεγάλης ηθοποιού έχει οριστεί και ως η Διεθνής Ημέρα Καπέλου, ένα αξεσουάρ που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσε πολύ.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μία ιδιαίτερη αδυναμία στα καπέλα και πολλές φορές αποτελούσαν επιλογή της στις εμφανίσεις της στον κινηματογράφο…

“Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης”, “Μανταλένα”, Η Λίζα και η Άλλη”, “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”, “Το Δόλωμα” είναι κάποιες από τις ταινίες όπου τα ξεχωριστά καπέλα της Αλίκης Βουγιουκλάκη ενδυναμώνουν στο φακό τη γοητευτική της παρουσία.

Σκηνή από την ταινία “Η Λίζα και η Άλλη”.

Η αδυναμία της γι’ αυτό το αξεσουάρ ήταν τόσο μεγάλη όπου μπορούσε να μπει σε ένα κατάστημα καπέλων και να αγοράσει 30 – 40 καπέλα!

Ο Μάκης Δελαπόρτας περιγράφει στο βιβλίο του από την σειρά βιβλίων “ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, Αλίκη Βουγιουκλάκη” την αδυναμία της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τα καπέλα με ένα περιστατικό από την ταινία “Το Δόλωμα”…

“Για το Δόλωμα η Αλίκη είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για να αγοράσει ρούχα, καπέλα και αξεσουάρ για την ταινία. Ο Φίνος της έλεγε: “Πήγαινε στους ακριβότερους οίκους μόδας και πάρε ό,τι θέλεις.” Εκείνη όμως δεν προτιμούσε να πάει και να αγοράσει τα ακριβότερα ρούχα, το φετίχ της ήταν τα καπέλα. Έμπαινε σε ένα καπελάδικο και έπαιρνε 30- 40 καπέλα! Ένα από αυτά ήταν ένα καπέλο χαρακτηριστικό, μαύρο με μία μεγάλη μαργαρίτα στο πίσω μέρος του…

Η Αλίκη είχε επιλέξει να το φορέσει στην τελευταία σκηνή της ταινίας, εκεί που συναντιέται με τον Βουλγαρίδη για να τον αποχαιρετήσει. Ο Φίνος είχε τη γνώμη ότι το καπέλο δεν ήταν σωστό για τη συγκεκριμένη σκηνή και της πρότεινε να μη το βάλει. “Το καπέλο είναι αστείο, ενώ η σκηνή είναι δραματική”, της είχε πει. Εκείνη επέμενε και το έβαλε. Ο Φίνος, βλέποντας το μονταζ θέλησε να ξαναγυρίσει την σκηνή. “Αλίκη δεν είναι ωραίο το καπέλο”, της είχε πει. Εκείνη έβαλε τα κλάματα και τότε εκείνος υποχώρησε. Κάθε φορά που η Αλίκη έβλεπε την ταινία στην τηλεόραση, έλεγε:“Πόσο δίκιο είχε ο Φίνος”“.