Κάθε γέννηση φέρνει και έναν όρκο σιωπηλό από την μητέρα προς το παιδί της. Έναν όρκο αγάπης γιατί στα μάτια της μάνας όσα χρόνια και αν περάσουν η πρώτη εικόνα δεν αλλάζει. Η εικόνα του νεογέννητου παιδιού που χρειάζεται φροντίδα και προστασία.

Στη γιορτή της μητέρας μια κάρτα ή ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό για να εκφράσεις την αγάπη σου. Πως είναι όμως όταν το πρόσωπο που σε αγάπησε περισσότερο στον κόσμο έχει φύγει;

Προικισμένη με μία υπέροχη φωνή, η Ελληνίδα Ella Fitzgerald όπως είχε χαρακτηριστεί η Τζένη Βάνου, δεν ήταν μόνο μία εκπληκτική τραγουδίστρια αλλά το κυριότερο ένας υπέροχος άνθρωπος και μία σπουδαία μάνα.

Η ίδια ως παιδί είχε στερηθεί την παρουσία της μητέρα της ενώ είχε δηλώσει πως αν δεν έκανε παιδιά θα αυτοκτονούσε… Η Τζένη Βάνου στα πρώτα χρόνια του γάμου της αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες μέχρι να γίνει μητέρα εξαιτίας ενός σοβαρού γυναικολογικού προβλήματος. Η λαχτάρα της ωστόσο για την μητρότητα ήταν τόσο μεγάλη που την είχε οδηγήσει σε αυτή την σκέψη.

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης Ρηγόπουλος με αφορμή τη γιορτή της μητέρας ανοίγει την καρδιά του και μιλά για την μητέρα Τζένη Βάνου και όχι για την αγαπημένη τραγουδίστρια σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο A Penny for your thoughts.

Τίποτα ομορφότερο από την μητρική αγκαλιά! Ο Μιχάλης Ρηγόπουλος με την αδελφή του Αθηνά στην αγκαλιά της μητέρας τους Τζενη Βάνου.

Μιχάλη, τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο στο τώρα;

Το ότι θέλω να την πάρω τηλέφωνο και δεν μπορώ, το ότι περιμένω να με πάρει να μου πει “έλα να πάρεις φαγητό και φέρε τα τάπερ”, το ότι δεν γνώρισε την κόρη μου που έχει το όνομα της και τόσα άλλα!!!

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έδωσε και έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη σου;

Μου είχε πει πως όσο κι αν μεγαλώσω, να ξέρω να ζητάω συγνώμη όταν έχω κάνει λάθος.

Η Τζένη Βάνου ήταν αυστηρή σαν μητέρα;

Ήταν αυστηρή, γιατί ήταν μάνα και πατέρας μαζί. Αλλά ήταν Η ΜΑΝΑ!!!

Παρατηρείς ομοιότητες με την μητέρα σου στη δική σου συμπεριφορά ως γονιός;

Αρκετές αλλά σε πιο βελτιωμένη έκδοση θέλω να πιστεύω. Κι εγώ γίνομαι αυστηρός όταν πρέπει, αλλά γίνομαι και παιδί μαζί με τα παιδιά μου πολλές φορές.

Τέλος υπάρχει κάτι που δεν πρόλαβες να μοιραστείς με τη μητέρα σου και θα το έκανες αν είχες ακόμα μία στιγμή μαζί της;

Δυστυχώς όταν τους έχουμε τους γονείς, χάνουμε πολύτιμο χρόνο με τσακωμούς και άχρηστα πράγματα. Όταν τους χάνουμε το συνειδητοποιούμε. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω τόσο πολύ για αυτόν που με έκανε και μια μεγάλη συγνώμη για όσες πίκρες τυχόν της έδωσα.

Ο Μιχάλης με την αδελφή του Αθηνά σε στιγμές ξεγνοιασιάς της παιδικής ηλικίας.

 

Το θάρρος της συγγνώμης…

Μία συμβουλή που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του Μιχάλη Ρηγόπουλου από την μητέρα του και φαίνεται πως το ίδιο ανεξίτηλα είχε χαραχτεί και στη μνήμη της Τζένης Βάνου από τον πατέρα της όταν ο ίδιος κάποια στιγμή είχε το θάρρος να την πλησιάσει και να της ζητήσει συγγνώμη…

“Όσο μεγάλη και να γίνεις σε δόξα και ηλικία, να μάθεις να ζητάς συγγνώμη. Αυτό ήρθα σήμερα εγώ να ζητήσω, γιατί δεν ήξερα τι παιδί είχα κάνει”.

Η εξαιρετική μητέρα και μοναδική τραγουδίστρια συντροφεύει το κοινό σε κάθε προσωπική του στιγμή ξεπερνώντας ακόμα και τις προβλέψεις του Δημήτρη Χορν πως η φωνή της θα μας απασχολεί για τα επόμενα πενήντα χρόνια!

Η διαχρονικότητα της αποδεικνύεται ακόμα και σήμερα αφού με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κυκλοφορία για πρώτη φορά κάποιων τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας που είχαν ηχογραφηθεί την χρονική περίοδο 1960 – 1966.