Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί για τις ομορφιές της Ελλάδας καθώς δύο τηλεοπτικοί σταθμοί του εξωτερικού εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για την προβολή των όμορφων περιοχών του τόπου. Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο πολύ επιτυχημένες ταξιδιωτικές εκπομπές της Γαλλίας και της Εσθονίας.

Ο σχεδιασμός και η διοργάνωση των ταξιδιών αυτών με την υποστήριξη του ΕΟΤ, εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, μέσα από την προσέλκυση παραγωγών του εξωτερικού, που αποτελούν άμεση, διαρκή και αποτελεσματική διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό στις ξένες αγορές.

Πιο αναλυτικά:

Η ιδιαίτερα δημοφιλής ταξιδιωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Γαλλίας “France 5” με τίτλο “Echappées Belles”, θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο. Πρόκειται για μια δράση που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας, και αφορά σε παραγωγή διάρκειας 90 λεπτών.

Η ομάδα της επιτυχημένης γαλλικής ταξιδιωτικής εκπομπής.

Η εξαμελής αποστολή θα μεταβεί στις περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας και θα εστιάσει τόσο στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των εν λόγω περιοχών καθώς και στην τοπική γαστρονομία και σε πορτραίτα κατοίκων. H εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταξιδιωτική εκπομπή “Travel with me” του Κρατικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Εσθονίας (ETV) βρέθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα (20 έως και 27 Μαΐου 2019) με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής τουριστικών προορισμών της Στερεάς Ελλάδας όπως είναι τα Καμένα Βούρλα, η Αιδηψός, το Καρπενήσι και η Αράχωβα.

Το συνεργείο συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία 2 φιλμ διάρκειας 30′ που θα προβληθούν την ερχόμενη χειμερινή σεζόν στο κρατικό κανάλι.

Το εν λόγω press trip αποφασίστηκε τον Οκτώβριο 2018, σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας στην Κεντρική Ελλάδα για Εσθονούς τουριστικούς πράκτορες.