Η Marilyn Monroe είναι η γυναίκα που έχει απασχολήσει όσο κανένας άλλος τον Τύπο με τη ζωή αλλά και το θάνατο της. Με αξεπέραστο στυλ και γοητεία η ηθοποιός του Hollywood αν και έφυγε σε ηλικία μόλις 36 χρονών κατάφερε να κερδίσει για πάντα την αθανασία.

Το BBC αποφάσισε τη δημιουργίας μίας σειράς που θα εστιάσει όχι σε όλη τη ζωή της θρυλικής ηθοποιού αλλά στους τελευταίους 6 μήνες. Οι θεατές θα μεταφερθούν χρονολογικά στο 1962 και θα παρακολουθήσουν επί της οθόνης “την εκπληκτική αληθινή ιστορία” της ηθοποιού όπως είπε χαρακτηριστικά ο σεναριογράφος Dan Sefton.

Ο σεναριογράφος όπως δήλωσε είναι ενθουσιασμένος με αυτό το εγχείρημα ενώ η σειρά είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο “The Final Years of Marilyn Monroe” του Keith Badman.

Την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η BBC Studios ενώ δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τη μοναδική Marilyn Monroe.

Η αγάπη, η δύναμη, η πολιτική ακόμα και η σχέση της με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, John F Kennedy καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούσαν την ηθοποιό τους τελευταίους μήνες της ζωής θα “ζωντανέψουν” στη μικρή οθόνη.

Οι τίτλοι τέλους για την ηθοποιό έπεσαν στις 5 Αυγούστου του 1962. Η Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της αποτελώντας μέχρι και σήμερα μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη. Φημολογείται ότι ο θάνατος της προήλθε εξαιτίας υπερβολικής δόσης υπνωτικών χαπιών ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως δολοφονήθηκε.