Η Marta Kauffman η μία εκ των δημιουργών της σειράς που αγαπήθηκε όσο λίγες από το τηλεοπτικό κοινό, μίλησε στο περιοδικό Rolling Stone βάζοντας ένα τέλος στα σενάρια που ακούγονται για ένα comeback των Friends.

Η σειρά που από πολλούς έχει θεωρηθεί ως η πιο επιτυχημένη κωμωδία όλων των εποχών, προβαλλόταν από το NBC από 1994 και για 10 τηλεοπτικές σεζόν με απόλυτη επιτυχία.

Η αυλαία για τα Friends έπεσε στις 6 Μαΐου 2004 με το τελευταίο επεισόδιο να παρακολουθούν 52,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές.

Τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται ακόμα σε περισσότερες από 100 χώρες ενώ είναι διαθέσιμα και στο Netflix.

Από το 2004 μέχρι σήμερα πολλά είναι τα σενάρια έχουν ακουστεί για ένα δυναμικό comeback των ηρώων στη μικρή οθόνη. Η Marta Kauffman φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά λέγοντας πως μία πιθανή επανασύνδεση θα έφερνε απογοήτευση στους θαυμαστές της σειράς και όχι ενθουσιασμό.

Κάθε επεισόδιο της σειράς ήταν αυτοτελές φέροντας έναν τίτλο. Η δημιουργός παρομοίασε την πιθανή επανασύνδεση των Friends με ένα τίτλο επεισοδίου…

“The One Where Everyone’s Disappointed”

Η Marta Kauffman στη συνέντευξη της στο περιοδικό Rolling Stone ανέλυσε την σκέψη της λέγοντας: “Πρώτον αυτή η σειρά αφορούσε μία εποχή στην οποία οι φίλοι ήταν η οικογένειά σου. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον καθώς όλοι έχουν μεγαλώσει. Θα βάζαμε ξανά τους 6 πρωταγωνιστές όμως η καρδιά του show δεν θα υπήρχε. Δεύτερον, δεν ξέρω τι αντίκτυπο θα είχε σε εμάς. Όλοι λατρεύουν να βλέπουν την σειρά όμως πιστεύω πως ένα reunion θα απογοήτευε.”

Η Lisa Kudrow, η αγαπημένη Φοίβη των Friends είχε εκφράσει και η ίδια την αμφιβολία της για τη συνέχεια της σειράς.

“Η ιστορία είχε να κάνει με ανθρώπους στην ηλικία των 20 και των 30 όχι για ανθρώπους στα 50. Αν είχαμε ακόμη τα ίδια προβλήματα τότε αυτό δεν θα είχε καθόλου πλάκα”.~Lisa Kudrow~

Η ταλαντούχα δημιουργός Marta Kauffman στο σήμερα συνεχίζει την επιτυχημένη σεναριογραφική πορεία της με την σειρά “Grace and Frankie” που προβάλλεται από το Netflix.