Ακούγοντας τη λέξη baking o νους εύκολα πηγαίνει σε μία νοστιμότατη συνταγή κέικ. 5 αυγά, 200γρ. βούτυρο, baking powder και τα λοιπά υλικά. Αυτό το baking όμως διαφέρει γιατί τα συγχαρητήρια θα δοθούν στη “νοικοκυρά” για το υπέροχο μακιγιάζ της!

Πρόκειται για ένα νέο trend που η εφαρμογή του δίνει καλύτερα αποτελέσματα στο μακιγιάζ των κυριών που θα το αποφασίσουν.

Στην πραγματικότητα γίνεται λόγος για την επανεμφάνιση μίας τεχνικής στο μακιγιάζ που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λαμπερό. Ένα trend που έχει ενθουσιάσει λες και κάποιος ανυπομονούσε για την επιστροφή του.

Γιατί έχει ονομαστεί baking;

Ο λόγος που έχει δοθεί αυτή η ονομασία είναι γιατί χρειάζεται ένας χρόνος αναμονής 20′ έως 30′. Όπως μία καλή μάσκα προσώπου θέλει παρόμοιο χρόνο για να δράσει, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εδώ.

Πως εφαρμόζεται:

Μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ, τοποθετείται στο πρόσωπο ένα πλούσιο στρώμα πούδρας σε μορφή σκόνης. Μετά τον απαιτούμενο προαναφερθέντα χρόνο η πούδρα αφαιρείται με ένα πινέλο σιγά σιγά.

Τα οφέλη από την εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι τα ακόλουθα:

  1. Το baking βοηθά το μακιγιάζ να αποκτήσει μία σταθερότητα και να παραμείνει αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Η τοποθέτηση της πούδρας σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (περιοχή ζυγωματικών, κάτω από τα μάτια, κέντρο μετώπου, άνω μέρος μύτης) προσδίδει φωτεινότητα και τονίζει τα δυνατά σημεία του προσώπου.
  3. Η τεχνική αυτή δίνει ένα τέλειο πρόσωπο και την τέλεια εικόνα στις φωτογραφίες!

Στην αντίπερα όχθη η τεχνική αυτή έχει και κάποια μειονεκτήματα:

  1. Το πρόσωπο μετά την εφαρμογή αυτής της τεχνικής δίνει μία όψη αρκετά «βαριά».
  2. Οι πόροι του δέρματος φράζουν πιο εύκολα με αποτέλεσμα το δέρμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.
  3. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές φαίνονται εντονότερες.

H Kim Kardashian, το δοκίμασε. Άραγε πόσες θα ακολουθήσουν;