Γίνονται cookies χωρίς αλεύρι και ζάχαρη; Και όμως! Αυτά τα cookies φτιάχνονται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη.

Υλικά

  • 300 γρ. βρώμη
  • 1 μήλο
  • 80 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • χυμός από ένα μικρό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • λίγη κανέλα
  • 1 κ.γλ. σόδα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Έπειτα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το μήλο, το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύετε τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε το baking powder, τη βανίλια, το κουμ κουάτ, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Αφού ανακατέψετε καλά τα υλικά προσθέτετε στο μείγμα τη βρώμη και σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Τέλος βάζετε το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε στους 150 με 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο για 10 με 12 λεπτά.

Tip: Καλό θα είναι να αλέσετε την βρώμη πριν την προσθέσετε στο μείγμα για να πλάθονται καλύτερα τα cookies.

Καλή επιτυχία!