Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα καλύπτοντας περίπου το 20% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε κομμάτια ζουλιέν
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι σόγια σος
  • 1 φλιτζάνι φακές βρασμένες

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 50γρ καρυδόψιχα
  • Μπούκοβο
  • Φέτα ή μυζήθρα τριμμένα

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι για δύο λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Τα στραγγίζουμε κρατώντας περίπου 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπρόκολο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και σβήνουμε με με την σόγια σος.

Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια και τις φακές. Ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 ακόμη λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ραντίζουμε τα σπαγγέτι με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και τον βασιλικό.

Προσθέτουμε στο τέλος μοιράζοντας στα πιάτα το τριμμένο τυρί και το μπούκοβο και σερβίρουμε.