Ο Frank Sinatra δημιουργούσε με τον δικό του τρόπο όχι μόνο στην τέχνη αλλά και στην μαγειρική με τη συνταγή του για φετουτσίνι με κρέμα γάλακτος να είναι μία μοναδική του σπεσιαλιτέ.

Ένα απλό αλλά εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που σε παροτρύνει να το απολαύσεις με αγαπημένα πρόσωπα, ένα καλό λευκό κρασί και φυσικά τη μελωδική φωνή του Frank ως μουσική επιλογή.

Η συγκεκριμένη συνταγή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends” όπου εμπεριέχονται επίσης συνταγές από άλλες διασημότητες της εποχής όπως η Katharine Hepburn και ο Kirk Douglas.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι
  • 1/4 κούπα του τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε μόλις γίνουν “al dente”. Όσο βράζουν τα φετουτσίνι φτιάχνετε τη σάλτσα σε μία μικρότερη κατσαρόλα λιώνοντας το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αυτό λιώσει αφαιρείτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε το μείγμα και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να “δέσει” η σάλτσα σε σιγανή θερμοκρασία προσπαθώντας να μην βράσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα στα φετουτσίνι που έχετε σουρώσει. Αφήνετε τα μακαρόνια για δύο λεπτά και σερβίρετε προσθέτοντας λίγο μαϊντανό αν θέλετε.

Καλή σας όρεξη!