Η Audrey Hepburn ξεχώρισε για την ομορφιά της, το χάρισμα της στην υποκριτική και το αξεπέραστο διαχρονικό της στυλ. Η γοητευτική ηθοποιός άφησε το δικό της στίγμα στη χρυσή εποχή του Hollywood ενώ το ξεχωριστό της ταλέντο τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι.

Στην κλασική ταινία “Sabrina” η Audrey Hepburn ήταν μία γλυκιά νέα γυναίκα που σπούδασε μαγειρική στην καλύτερη σχολή του Παρισιού και στην ταινία “Ariane(Love In The Afternoon)” απολάμβανε πικ νικ στην εξοχή μαζί με τον Gary Cooper…

Στην πραγματική ζωή η ηθοποιός φαίνεται πως απολάμβανε εξίσου το φαγητό με το γιο της Lucas Dotti, να αφηγείται στο βιβλίο για της ζωή της μητέρας του, “Η Όντρεϊ στο σπίτι. Αναμνήσεις από την κουζίνα της μητέρας μου”:

“Δε μπορούσε ποτέ να αντισταθεί σε ένα δεύτερο γεμάτο πιάτο μακαρόνια. Μετά από κάθε της ταξίδι ένα πιάτο ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας την περίμενε πάντα στο σπίτι”.

Η Audrey Hepburn αγαπούσε τους υδατάνθρακες και το αγαπημένο της πιάτο ήταν το spaghetti al pomodoro. Μάλιστα φρόντιζε να γεύεται αυτή την υπέροχη και απλή μακαρονάδα με μπόλικη σάλτσα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Απολαύστε και εσείς τη διάσημη συνταγή “Spaghetti al pomodoro” της Audrey Hepburn!

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή τριμμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, πλυμένο
  • 3-4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
  • 200γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά τα καρότα, το σέλινο, την ντομάτα και τέλος το μισό ματσάκι βασιλικού με ολόκληρα τα φύλλα και τέλος το ελαιόλαδο.

Αφήστε τα υλικά να σοταριστούν για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύστε τα με την σάλτσα. Κόψτε προσεχτικά το υπόλοιπο μισό ματσάκι βασιλικού και σκορπίστε το πάνω στη μακαρονάδα με τη σάλτσα. Τέλος προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!