Ήταν τέλη του 2013 όταν η ιδέα για τη δημιουργία του Μυλόλιθου έγινε πράξη και το εναλλακτικό γραφικό μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό. Πέντε περίπου χρόνια μετά ο Μυλόλιθος εξακολουθεί να υποδέχεται εγκάρδια κάθε επισκέπτη.

Το μεζεδοπωλείο βρίσκεται στην καρδιά της Πανόρμου μεταξύ του μετρό της Πανόρμου και των Αμπελοκήπων. Οι μεγαλύτερης ηλικίας θα δώσουν το στίγμα του Μυλόλιθου λέγοντας: “Εκεί που ήταν το “Blues””. Το “Blues” ήταν το ιστορικό blues bar της περιοχής από το 1981, αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις της blues μουσικής και στέκι των αδερφών Κατσιμίχα.

Σε ένα υπέροχο διώροφο νεοκλασικό κτίριο ο Μυλόλιθος γίνεται σημείο συνάντησης της παρέας. Χτισμένο με πέτρα, τζάκι και διακοσμητική αισθητική που ξεχωρίζει για την απλότητα και την κομψότητα της, το μεζεδοπωλείο καταφέρνει να δημιουργήσει μία ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα για όποιον διαβεί το κατώφλι του.

Ο Μυλόλιθος χωρίζεται σε τρία επίπεδα προσφέροντας εναλλακτικές σε όσους το επισκεφτούν.

Τα καλοκαίρια οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν και την ταράτσα απολαμβάνοντας τη θέα ή να χαθούν για λίγο στο παρελθόν μέσα στις εικόνες από την προβολή μιας ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας.

Φαγητό στη γραφική αυλή ή δίπλα στο τζάκι;

Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης σε αυτόν τον χώρο. Σημασία δεν έχει απλά να χορτάσεις στον Μυλόλιθο αλλά να απολαύσεις, να χαρείς, να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς.

Όψη από την αυλή του μεζεδοπωλείου που λειτουργεί συνεχώς.

Όποιος αγαπά την ελληνική κουζίνα είναι σίγουρο πως θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τα εδέσματα του εναλλακτικού αυτού μεζεδοπωλείου. Μία πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στο πιάτο κάθε επισκέπτη με ένα προσωπικό που φροντίζει για την άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση.

Το χθες και το σήμερα δίνουν ραντεβού για την παρέα που έχει χαθεί, για την οικογένεια που μοιράζεται τα νέα της… Ένας τόπος συνάντησης για όλους.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, 115 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 6465731
e-mail: info@mylolithos.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 13:00 έως 01:00